Opinió

El Carnaval vilanoví i la promoció

Tot tornant de la Patum de Berga per Corpus penso que a les Comparses hi participen més persones que a la Patum d'allò que és diu activament. Estic escrivint i em veig, porto una samarreta de la Patum! Hi ha algunes samarretes de Carnaval, però sincerament, algú n'ha vist alguna pel carrer? Habemus problema: El Carnaval és a l'hivern i la gent de la FAC es dedica a fer dessuadores, més cares i difícils de que algú se la posi per raons psicològiques de l'humà. El marxandatge de la Festa Major sempre és bó i maco!

I tornant al pensament del viatge de tornada de la festa berguedana: A quina festa catalana surten unes 20.000 persones aproximadament pagant més de 30 euros d'inscripció? I uns quants més de caramels! I qui sap quants si t'has de confeccionar o comprar el vestuari pertinent!

I es que els berguedans tenen una festa patrimoni de la humanitat per què tot el que veiem allà té una pila d'anys d'antiguitat, però el Carnaval vilanoví té una història de més de 250 anys!

La festa berguedana, molt important, sap promocionar-se i últimament no li cal. Igualment passa amb la Festa Major de Vilafranca, una festa amb un acabat perfecte.

Parlem del Carnaval. Un vilafranquí de divuit anys compromès amb els temes de caire festiu i popular no em sabia dir que eren les Comparses ni quines eren -ni una!- les particularitats del Carnaval vilanoví. El nostre Carnaval pot ser una festa de referència a Catalunya, ja ens ho afirmava el president Montilla l'any passat des de la casa gran. Hi ha el vilanoví que hem diu sempre que ja estem bé com estem, sense grans gentades. I l'altre que sempre diu que això pot ser un gran motor per la ciutat. Una cita solitària al calendari festiu exceptuant Sant Antoni a Vilanova i Sant Pau a Ribes. Dues posicions radicalment diferents.

Tu que ets, més de Carnaval o de Festa Major? Jo sempre responc de Carnaval i em diuen que és per la edat (curta, s'entén). Confiem en una nova fornada de vilanovins poca-soltes.

M'agradaria que això no s'acabés aquí i que continuï el debat als comentaris:

Sou més de Festa Major o de Carnaval?

Promoció: si o no?

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!