Opinió

El Comparser

El comparser vilanoví no respon a cap mena de classe social, ni tribu urbana. El comparser ho és qualsevol que aquell dia es posa la barretina. Ho és el que ha pagat la inscripció i el que ho segueix des de casa seva. Ho és aquell que un any més sent la pena de no sortir, perquè l'edat no ho permet o motius que fan d'aquell comparser un espectador més.

Adults entrats en edat guarden fotografies en sèpia del que va ser una part de la seva joventut. Avis que rememoren la tornada al carrer de les Comparses per part d'uns pocs un Dimarts de Carnaval. Nens que busquen comparsera entre les companyes de classe. Botigues plenes de bales de caramels disposats per ser llançats. Pixapins que porten la nena vestida de princesa i un barret de mexicà.

El Comparser al cap i a la fi és aquell vilanoví que el Diumenge de Comparses li para el món. I res no importa que no sigui el Carnaval.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!