OPINIÓ

CiU-ViA proclama la candidatura i enceta un procés participatiu

CiU ViA presentarà la seva candidatura en un acte públic que tindrà lloc el diumenge 20 de març a les 13 h del migdia al Centre Parroquial de Ribes. En l'acte intervindran, entre d'altres, el cap de llista Lluís Giralt, l'actual portaveu i regidor Francesc Pérez i líders comarcals i nacionals de CiU com Gerard Figueres, president de la JNC; Carles Campuzano, diputat al Congrés i Marta Llorens, diputada al Parlament de Catalunya entre d'altres.

La presentació de la candidatura de CiU-ViA donarà el tret de sortida a la cursa per assolir l'alcaldia del municipi i donar un gir a l'actual situació política. Així mateix, també s'obrirà formalment el procés participatiu per a l'elaboració de programa, un procés en què ja participen més de 50 persones de municipi.

Procés participatiu

Amb el lema "Informa't, proposa, comparteix", CiU-ViA opta per la responsabilitat i el treball rigorós en el procés participatiu per a l’elaboració del programa amb què vol concórrer a les eleccions del 22 de maig. Així, totes les persones que hi participin rebran un seguit de documents sobre la situació del municipi i un esquema de treball a partir del qual podran fer les pròpies esmenes i propostes. També es demana que les persones implicades comparteixin el treball amb la gent del seu entorn per enriquir un procés que ha de ser realment transformador.

Economia, qualitat de servei i personalitat

El punt de partida polític del procés participatiu és la constació que l'economia ha de ser la clau de treball per al futur govern: d'una banda perquè el municipi ha perdut valor durant els darrers anys raó per la qual urgeix la necessitat de crear i atreure empreses que generin treball i riquesa.
Cal tenir present que la crisi ha impactat molt fortament tant a Ribes com a les Roquetes i la falta d'estructura econòmica ha deixat el municipi en una situació de desavantatge competitiu respecte d'altres municipis. Així mateix la dimensió econòmica també ha de guiar la gestió del dia a dia de l'Ajuntament, sobrecarregat de deutes i mal administrat.

Un altre aspecte a considerar és la necessària millora de la qualitat en els serveis municipals. Sovint s'han creat nous serveis i no s'ha tingut prou cura del seu funcionament, fet que impacta en l'atenció als ciutadans i l'estat mateix del conjunt de les infraestructures públiques. En aquest terreny el municipi també ha perdut un valor que cal recuperar.

Finalment, CiU-ViA es planteja atendre i potenciar la personalitat de Ribes, les Roquetes i els diversos nuclis del municipi com a valor essencial i clau de volta de la projecció del municipi.

Economia, qualitat del servei i personalitat seran, doncs, els eixos sobre els quals pivotarà un procés participatiu que ja ha començat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!