OPINIÓ

Kinesiología, que es?

VD. Kinesiología

VD. Kinesiología

L'avaluació kinesiológica fa servir el test muscular per fer que el cos indiqui amb precisió el lloc i l'origen dels desequilibris i ens indiqui, tanmateix, el tractament mes adient a seguir. La kinesiologìa fa servir una sèrie de correccions i tractaments específics, que malgrat acostumen a ser suaus, son a l'hora molt eficaços, remeis que gairebé quasi sempre produeixen alivi i restauren l'equilibri al moment.

El que s'ha fet amb la kinesiolgía es establir una connexió addicional entre meridians i aquells músculs específics amb els que estan "energèticament" relacionats. Aquests sistema d'atenció mèdica utilitza el test muscular manual per avaluar l'energia de la persona i aplicar, seguidament, una sèrie de tècniques que estimuli el flux saludable de l'energia per tot el cos.

Si be la pràctica de la kinesiologia està molt estesa pels Estats Units, no passa el mateix a d'altres països, i malgrat es una activitat en expansió i cada vegada hi han mes persones que es preparen per exercir aquesta professió, no es feina fàcil. La majoria dels professionals combinen la kinesiologia amb d'altres teràpies, com nutrició, osteopatia, quiropràctica, psicoteràpia, i d'altres maneres de treballar el cos. Per tant, malgrat la kinesiologia constitueixi la base principal del treball, el mes normal es que cada practicant, segons la rama que practiqui i les tècniques complementaries que utilitzi, tingui els seus propis punts de vista que probablement seran diferents als demès.

A l'hora d’escollir un kinesioleg, l'ideal es que fes servir una combinació de teràpies adients a les teves necessitats, es a dir, si tens un problema d'esquena, la primera elecció podria ser un osteòpata o un quiropràctic que fes servir la kinesiologia, d'altre banda, si el problema es d'estres o ansietats, es pot recorre a un kinesioleg que estigues especialitzat en qüestions anímiques o afectives, o si tens un problema nutricional o de tipus al•lèrgic, el professional que millor podria tractar-te seria un nutricionista. De qualsevol forma, el que es important, es trobar el professional amb el que et sentis còmode.

Salutacions

Ramon Boladeras
Quiropràctic, quiromassatgista, kinesioleg
VITALISSIM Centre de Salut Integral

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!