Desequilibris tensió arterial

Tensió arterial

Pressió arterial

Pressió arterial

La Tensió Arterial, tal com la defineixen els llibres, (o la wikipedia) és la pressió que exerceix la sang sobre les parets de les artèries, aquesta pot ser en excés o en defecte, és a dir, Hiper o Hipo tensa.

Els orígens d'un desequilibri a la tensió arterial poden ser molt variats, des d'una alimentació incorrecta, motius genètics, manca d'exercici, oxigenació inadequada, ingesta de medicaments i per descomptat, un dels mals estrella al que no se li dona l'atenció i prevenció que requereix, l'ESTRÈS, diari i acumulat, que tot junt és una autèntica bomba.

Gaudir d'uns dies de descans o tractar de relaxar-se cada vegada que hi ha oportunitat, és una bona opció per tal que la tensió arterial es reguli, encara que pot ser una arma de doble tall, perquè estadísticament hi ha més infarts i malalties coronàries en període de vacances que quan el cos està sota tensió.

A banda d'intentar portar una sana alimentació i fer una mica d'exercici, hem de saber buidar el sac de les emocions perjudicials, que dia a dia va fent que el nostre cos hagi de gastar més energia fins portar-lo al límit.

La hipertensió és quan la pressió de la sang s'eleva en les artèries. La majoria de les conseqüències de la hipertensió succeeixen al cap d'un llarg temps. Quan la  tensió arterial es manté elevada durant molts mesos, o anys, pot ocasionar danys en els òrgans interns, i fins i tot, podria causar la mort. Només als Estats Units cinquanta milions de persones pateixen hipertensió, però només una mica més de la meitat d'ells saben que la tenen. El percentatge de persones amb nivells elevats de tensió arterial augmenta amb l'edat.

La hipotensió és quan les lectures de la tensió arterial són inferiors a les normals. A mesura que envellim, o com a resultat de determinades malalties, al sistema nerviós central li resulta més difícil regular els nivells de tensió arterial. Si canvia de posició o s'aixeca massa ràpid, es possible que se senti marejat, perquè la pressió arterial baixa a un nivell per sota del normal. La hipotensió ortostàtica també pot aparèixer si es té anèmia, o s'està deshidratat, ja que els nivells de líquid en el cos són baixos.

A Vitalissim tractem amb tècniques molt eficaces la regulació de la tensió arterial de manera fàcil i sense medicació, acompanyada amb uns correctes hàbits alimentaris i un exercici físic normal, que han donat un percentatge molt elevat d'èxit als nostres pacients.


Ramón Boladeras.
Quiropràctic, quiromassatgista, kinesiòleg. Terapeuta a Vitalissim, centre de salut integral.
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!