Dansa Lliure

10 anys de Dansa Lliure a Vilafranca

Dansa lliure

Dansa lliure

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

I fa 4 anys el grup es va organitzar com a delegació vilafranquina de l’Associació de Dansa Lliure de Catalunya. Cada setmana s’imparteixen  classes de dansa a l’Escola Mas i Parera, els dijous de 3/4 de 7 a 3/4 de 9 del vespre.

La Dansa lliure és una modalitat de dansa que va crear François Malkovsky (1889-1982). Aquest coreògraf va crear exercicis i coreografies que es fonamenten en els moviments naturals i lliures del cos humà, sense forçar  cap pas o gest, inspirant-se en la revolució de la dansa que va fer Isadora Duncan quan va trencar amb el ballet clàssic. 

La Dansa Lliure es basa en que el ballarí o ballarina tingui consciència del seu propi cos, dels seus moviments. Ajuda  alliberar les tensions, és una pràctica de coordinació, de reflexes i pretén que es gaudeixi al màxim ballant al so de la música, ja sigui clàssica, folk, pop, jazz... Tot i el nom de “dansa lliure”, es basa en moviments, gestos, passos dissenyats i pensats, coherents amb els moviments naturals del cos i que el professor ensenya i transmet als alumnes. A partir d’aquests moviments bàsics, es dansen  coreografies i organitzades ja sigui pel fundador Malkovsky o pels seu deixebles.  Aquestes coreografies no són pensades per ser contemplades, o sigui com un espectacle, sinó pensades pel plaer  dels qui les ballen. 

Tothom pot ballar Dansa Lliure sense cap límit d’edat i a més no cal cap preparació ni coneixements previs de dansa. Només cal tenir ganes de ballar. És una dansa que té com objectiu bàsic  moure el cos de manera harmònica i natural, conèixer els  propis moviments, augmentar la consciència corporal i  gaudir de la dansa amb altres persones. El grup vilafranquí està format per uns 15 alumnes que provenen de Vilafranca i de diversos pobles de Penedès. I vol convidar a tothom a compartir amb ells la dansa lliure. Per això qui vulgui pot venir el proper dijous dia 25 d’abril a ¾ de 7  de la tarda a l’escola Mas i Parera   de Vilafranca a provar la dansa lliure, de manera totalment gratuïta i compartir el plaer de dansar. I també a celebrar el desè aniversari de la Dansa lliure a Vilafranca.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local