Dansa Lliure

10 anys de Dansa Lliure a Vilafranca

Ara fa 10 anys, un grup de vilafranquines i penedesenques van crear un grup de Dansa Lliure i van rebre classe d’aquesta modalitat de dansa, a càrrec del professor Artús Porta.

Dansa Lliure Vilafranca 16-04-2013 19:58 Lectures 1693

Arxivat a:

Dansa lliure

Dansa lliure

I fa 4 anys el grup es va organitzar com a delegació vilafranquina de l’Associació de Dansa Lliure de Catalunya. Cada setmana s’imparteixen  classes de dansa a l’Escola Mas i Parera, els dijous de 3/4 de 7 a 3/4 de 9 del vespre.

La Dansa lliure és una modalitat de dansa que va crear François Malkovsky (1889-1982). Aquest coreògraf va crear exercicis i coreografies que es fonamenten en els moviments naturals i lliures del cos humà, sense forçar  cap pas o gest, inspirant-se en la revolució de la dansa que va fer Isadora Duncan quan va trencar amb el ballet clàssic. 

La Dansa Lliure es basa en que el ballarí o ballarina tingui consciència del seu propi cos, dels seus moviments. Ajuda  alliberar les tensions, és una pràctica de coordinació, de reflexes i pretén que es gaudeixi al màxim ballant al so de la música, ja sigui clàssica, folk, pop, jazz... Tot i el nom de “dansa lliure”, es basa en moviments, gestos, passos dissenyats i pensats, coherents amb els moviments naturals del cos i que el professor ensenya i transmet als alumnes. A partir d’aquests moviments bàsics, es dansen  coreografies i organitzades ja sigui pel fundador Malkovsky o pels seu deixebles.  Aquestes coreografies no són pensades per ser contemplades, o sigui com un espectacle, sinó pensades pel plaer  dels qui les ballen. 

Tothom pot ballar Dansa Lliure sense cap límit d’edat i a més no cal cap preparació ni coneixements previs de dansa. Només cal tenir ganes de ballar. És una dansa que té com objectiu bàsic  moure el cos de manera harmònica i natural, conèixer els  propis moviments, augmentar la consciència corporal i  gaudir de la dansa amb altres persones. El grup vilafranquí està format per uns 15 alumnes que provenen de Vilafranca i de diversos pobles de Penedès. I vol convidar a tothom a compartir amb ells la dansa lliure. Per això qui vulgui pot venir el proper dijous dia 25 d’abril a ¾ de 7  de la tarda a l’escola Mas i Parera   de Vilafranca a provar la dansa lliure, de manera totalment gratuïta i compartir el plaer de dansar. I també a celebrar el desè aniversari de la Dansa lliure a Vilafranca.


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres