Eleccions degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona

Jordi Domingo és l'únic candidat al Col·legi d'Advocats compromès amb el dret a decidir

Més de 300 lletrats del Garraf estan cridats a les urnes el 27 de juny

Jordi Domingo 25-06-2013 10:08 Lectures 3056

Arxivat a:

Jordi Domingo

Jordi Domingo

El candidat a degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) Jordi Domingo fa una “crida especial” a la participació de tots els advocats de la Delegació del Garraf perquè participin a les eleccions per a la Junta de Govern del pròxim 27 de maig. Segons Domingo, el vot dels 311 lletrats del Garraf  “serà decisiu perquè l’ICAB recuperi un paper social que vagi més enllà de les quatre parets de la seu del carrer Mallorca de Barcelona i que estigui amatent a tot allò que la societat democràticament demana”.

“Recuperar la catalanitat”

La candidatura de Jordi Domingo qualifica de “vergonyant”  la “renúncia del Col·legi a la catalanitat i la defensa dels drets socials”. Domingo recorda que “el Col·legi es va erigir en defensa de les llibertats durant el franquisme” i aposta per recuperar el seu paper de “defensa dels Drets Humans amb un ferm compromís per fer que Catalunya pugui decidir el seu futur”. En aquest sentit, el programa de la candidatura compta amb el suport d’advocats amb una llarga trajectòria per la defensa de les llibertats com August Gil Matamala i l’exfiscal Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo.

Una candidatura per al foment de la participació

Tot el programa de la candidatura de Jordi Domingo gira al voltant de la democràcia i la participació. Tant és així, que Domingo ha forçat el Comitè Electoral del Col·legi a fer marxa enrere i a modificar els acords contra la celebració d’un debat organitzat per l’ICAB en seu col·legial. Gràcies a la gestió de Domingo, que s’ha posat en contacte amb tots els candidats, la resta de les candidatures s’han vist obligades a posicionar-se a favor de la seva celebració. Actualment, els equips de totes les opcions electorals treballen per arribar a un acord que el faci possible.

Nous aires per al Col·legi

D’acord amb la voluntat de fer que entri aire fresc al Col·legi d’Advocats de Barcelona, la candidatura de Jordi Domingo ha preparat diversos vídeos que desprenen una manera de fer diferent, propera i desenfadada. Juntament amb la defensa del debat i la democràcia interna, aquest material de presentació del programa i de les persones que pretenen impulsar-lo és una mostra del nou tarannà de Domingo i el seu equip, un grup d’advocats amb la intenció de modernitzar la institució.


El 27 de juny: Un vot “contra la desafecció”

Els 311 lletrats de les poblacions de Canyelles, Castellet i la Gornal, Cubelles, Olivella, Les Roquetes, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú podran votar des de les 9:00 a les 14:00 hores a la Delegació de l’ICAB  de Vilanova i la Geltrú (Ronda Ibèrica, 175). Per a Jordi Domingo, es tracta d’una “oportunitat única per sacsejar el Col·legi, obrir portes i finestres i acabar amb l’endogàmia i el paper gris de la institució”. És per això que anima tota la professió del Garraf a “exercir el seu dret a vot” i a “reivindicar-se com a Delegació”. Precisament, tal com explica el candidat a degà, la intenció de la seva opció electoral és “que vagin a votar els advocats que sempre es queden a casa i que veuen el Col·legi amb desafecció, perquè és l’única manera de deixar enrere aquest Col·legi gris i escèptic”.


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres