Campus Universitari de la Mediterrània

Cultura maker, invenció i innovació al poder!

Eix. Arduino

Eix. Arduino

'Maker Movement', dues paraules que descriuen una de les tendències que està redefinint la relació de la societat amb la tecnologia: les innovacions tecnològiques ja no són creades única i exclusivament per grans fabricants i companyies multinacionals. Cada individu compta avui amb les eines i les possibilitats per crear els seus propis productes.

La comunitat Maker empodera les persones a través de la innovació i el coneixement obert, de manera que els seus adeptes tinguin la possibilitat de recrear productes, i fer realitat les seves idees sense incórrer en grans inversions. Tots són innovadors i tots comparteixen què, com i per què creen.

L'èmfasi del moviment és aprendre a través de l'experiència. I encara que té com a estendard el concepte del DIY (Do It Yourself: Fes-ho tu mateix) promou el treball en equip, l'obtenció i producció de coneixement en comunitat i l'anul·lació de l'individualisme en pro del DIWO (Do It With Others: Fes-ho amb altres).

El 'Maker Movement' busca catapultar la investigació per a noves aplicacions de tecnologia en computació, disseny, robòtica, entre altres disciplines, i vol aconseguir que la interacció entre les persones passi més enllà del pla virtual; per això es duen a terme trobades i jornades d'innovació en espais compartits com a oficines de coworking i 'hackspaces'.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània us proposem la conferència (gratuïta) sobre “Arduino i cultura maker” el proper 26 de maig a l’PESEVG-UPC de Vilanova i la Geltrú. La sessió anirà a càrrec de a càrrec de Fèlix Vinyals, artista digital, el qual combina la seva professió artística amb la docència d’adults sobre Arduino i creativitat digital, forma professors de Tecnologia per a la ESO, de primària i infantil en robòtica educativa. Es editor de material pedagògic de CodeLearn.cat orientat al pensament computacional i col·labora amb DynaMind.es. Combina les seves professions amb projectes freelance d’enginyeria.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el següent enllaç

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!