Coaching

Tercera Mentida: “No és per a mi”

Ciprià Pernas Fidalgo 16-05-2016 21:58 Lectures 1349

Arxivat a:

Dariel i Cipria. Eix

Dariel i Cipria. Eix

Els dilluns són els dies en els quals els llums del Teatre Lope de Vega de la Gran Via madrilenya estan apagades. És el millor moment per fixar una cita amb Dariel. Viatgem des de Sitges i ho fem aquí, en el seu lloc de treball. És un jove amb talent innat. La seva veu té un poder narcòtic, especial, que et transporta al moment vital dels personatges i les cançons que interpreta. Ha deixat petjada i fitxat residència en alguns dels millors musicals que han pogut gaudir-se en aquest país. Ara amb el “Rey León” i abans d'això, tant a Madrid com a Barcelona amb “Forever King of Pop”, el musical a Michael Jackson. Darrere de la seva imatge pública apareix un jove amable, dolç, ple d'inquietuds, que comparteix la seva vida entre els assajos i els seus estudis universitaris de psicologia. 

Dariel té molts motius per provocar enveges sanes. Des de la veu fins a l'atracció que sembla generar entre tots els seus companys de facultat. Nois i noies joves com ell que atresoren la bellesa i que es mostren plens de vitalitat en les seves imatges del Facebook.

Tenim moltes ganes de compartir i descobrir que hi ha més enllà de la imatge pública d'un cantant en una sobretaula animada amb formatge, pernil del bo i vi de qualitat. Aquesta és l'oportunitat per trobar el que hi ha d'igual entre les persones més enllà del que superficialment veus i que ens aproxima a qualsevol que se'ns creui al carrer. Sorgeixen les frases amb la informació per entendre que les preguntes es formulen des de la sensibilitat, els dubtes i fins i tot la por. Tots vivim amb ella aprenent a domesticar-la tan bé com sigui possible. El resultat d'aquesta convivència permet abordar les qüestions i els objectius més interessants i desitjats. Durant la conversa es voreja una frase tòxica sense pronunciar-se. La idea que tal vegada això sobre el que s'està mostrant interès “no sigui per a mi”. No utilitzar-la s'ha convertit en un avantatge per a la conversa. Després d'ella s'amaga la idea que tal vegada no siguem prou bons per aconseguir el que desitgem. No l'hem pronunciat i amb això ens hem salvat d'utilitzar l'excusa perfecta per mostrar inseguretat, baixa autoestima i tancament a les noves experiències. Sentim que estem pel bon camí. Algú ha dit amb molta lucidesa que no sabem si alguna cosa ens agrada o no fins que ho provem. Afirmant que si no està fet per a tu es veurà una vegada experimentat. I cal experimentar amb consciència. Al final s'arriba a descobrir que allò que aparentment no t'interessava es pot arribar a convertir en la teva raó per viure.

Una xerrada pot donar molt de si en un curt espai de temps. Es poden abordar grans projectes o deixar-los aparcats al prestatge del possible. De la combinació de les idees a qualsevol moment pot sorgir la fusió de les sinergies per donar els millors resultats, que ens sorprenguin permetent seguir trobant camins de desenvolupament personal en els quals un psicòleg, un terapeuta, un pensador, un sensitiu, un coach i un cantant llancin al món de la visió, l'oïda i la participació humana coses que puguin ser útils en el camí de la millora.

Si tens clar que en la teva vida vols bones emocions, assimila que les dolentes es contagien quatre vegades més que les bones. Què millor raó que aquesta per aïllar-les i quedar-te amb les positives?...

Amb això signem i amb l'actitud inspiradora d'algú que pot interpretar la vida entre altres coses amb música, en la qual segueix creixent amb el projecte #IDEMMSessions/#ONE4FUN, molt més que recomanable. Són noves experiències que fan que no et limitis com a persona observant el no pronunciar mai: “No és per a mi”, és el pitjor que podries fer. El que et deixaria impedit en una zona de confort envoltada per un mur ple de puntes tallants.


Les paraules no són innocents

Ciprià Pernas i Fidalgo

Ciprià Pernas i Fidalgo

Tot assoliment comença amb la decisió d'intentar-ho

http://cipripernascoach.blogspot.com.es/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament