Coaching

Treure el millor partit a tot

Un dia no deixa de ser la mesura que li hem donat a un cicle vital que tanca alimentar-se, gastar energia i reposar mitjançant el descans. Més enllà de fer tot això amb bon criteri que redundi en un grau de satisfacció acceptable, l'objectiu a aquest nivell passa per acostar-nos a aquestes sensacions que reconeixem com a mereixement i premi. Si des de l'exterior ens arriben missatges en aquest sentit molt millor. No obstant això, si això no succeeix no hem de perdre l'horitzó concentrant l'atenció en les coses que fem perquè les nostres accions gaudeixin del propi reconeixement. Mereix un  esforç addicional de rigor i objectivitat. Ningú va dir que fos fàcil i no ho és. Raó de més per practicar aquesta forma d'autoanàlisi. Si no estàs satisfet, posa els mitjans per millorar. Si ho estàs, posa els mitjans per créixer en aquesta sensació. Treball i més treball que casa amb la percepció de ser útils.

Estic convençut que ronden pel teu cap una infinitat d'idees per escometre aquesta empresa. Una manera de començar és parar esment en el que fas al llarg de les 24 hores del dia.

Deu directrius perquè sense costures, doblecs o dreceres facis el que fas en pro de viure amb plenitud i que els resultats que arribin d'això siguin directament proporcionals a la intenció d'aprofitar al màxim la teva iniciativa.

Hi ha dues formes d'aixecar-se: d'hora o tarda. Fer-ho d'hora et predisposa a abordar l'acció a temps de ser completada amb satisfacció. El que arriba tard ja no és a temps de res. Ni tan sols de comprar allò que no es poden pagar. És precisament això, temps.

Estar en forma no és aconseguir el nivell de classificació per a uns jocs olímpics. És solament sentir-se físicament bé i per tant d'acord amb tu i les teves possibilitats d'abordatge. A partir d'aquesta premissa solament has de treballar aquest nivell físic adequat pel que pretens. Fer-ho et predisposa a guanyar sempre.

El cos necessita gasolina. El motor d'un cotxe tal vegada funcioni amb qualsevol gasolina. Ara bé, treballa millor amb la de 98 que amb la de 95 octans. El desdejuni que feixos és la teva primera gasolina del dia.

Abans d'arrencar el teu cos per dirigir-te on pretens fer-ho recopila tot allò que et permeti recórrer el viatge amb la informació adequada que coincideix sempre amb la millor, la més concisa i més rellevant.

De moment estàs fent molt. Toca una pausa per agrair tenir avui una nova oportunitat per fer-ho millor del que ho vas fer ahir.

Abans comentem el de l'arribar ràpid o tarda. Aquesta idea no és única per arrencar el dia. Ho és per tots i cadascun dels actes als quals pretens arribar en aquesta jornada.

El catàleg d'assumptes, tasques, obligacions i altres pot ser interminable. No juguis a ser Déu. No abandonis mai la teva humanitat i selecciona allò que és més important per sobre del que porti l’anell d'urgent. No té per què coincidir una cosa i l'altra.

A mesura que les teves accions prenguin cos, recapitula i visualitza els assoliments que estàs aconseguint.

Si ja hem acordat que no som Déus, ni falsos ni veritables, posem els peus en sòl per enfocar-nos en allò en el que en realitat podem estar. Pretendre anar més enllà sense capacitat ni sustento és apuntar-nos o comprar tots els bitllets d'una rifa per guanyar el premi que ningú vol. Es diu fracassar abans de començar. Quan has graduat i ajustat les diòptries de la percepció de la teva pròpia realitat estàs empoderat per dir no, quan, com i a qui sigui necessari.

Tot el que ocorri a partir d'aquesta presa de consciència pot tenir efectes positius en la teva vida. Guanyaràs sempre perquè amb ells no podràs perdre mai.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!