Estiu 2016

Punt màxim del primer episodi de calor de l’estiu, aquest dijous

Entre divendres i dissabte sembla que tindrem un respir pel que fa a les temperatures amb una lleugera baixada

Pere Almendárez 08-06-2016 19:16 Lectures 4264
Camps segats a Viladellops (Alt Penedès). Francisco Lorenzo

Camps segats a Viladellops (Alt Penedès). Francisco Lorenzo

Aquest primer episodi de calor intensa de l’estiu sembla que arribarà al seu punt màxim demà dijous amb unes temperatures que encara podrien pujar una mica més al sector interior del territori català.

El primer episodi de calor important d’aquest estiu que fa uns dies que acompanya bona part de la península Ibèrica sembla que arribarà al seu punt màxim demà dijous quan les temperatures assolirien els valors més elevats.

Avui dimecres 8 de juny les temperatures màximes a Catalunya han marcat màxims anuals en molts observatoris de l’interior del territori arribant puntualment fins als 35.0ºC de temperatura màxima a Alcarràs (Segrià).

Aquest dijous 9 de juny sembla que les temperatures haurien de ser similar o fins i tot una mica més altes al sector interior del territori català. De nou esperem temperatures màximes que podrien superar amb facilitat els 30 o 32 graus al Pla de Lleida i molts punts de les comarques interiors i com ha passat avui arribar o fins i tot superar els 35ºC de temperatura màxima. Al prelitoral i l’interior de Girona també podrien arribar fàcilment als 30ºC de temperatura màxima. Al litoral seguiríem parlant de màximes entre els 24 i 26ºC.


Meteorologia al Penedès

Pere Almendárez

Pere Almendárez

Seguiment i anàlisi del temps penedesenc i català.

http://tempsbanyeres.blogspot.com.es

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No