Vins i caves

El celler Jané Ventura presenta el vi ‘Flor Sempreviva’

Elaborat exclusivament a partir de Malvasia de Sitges provinent de les vinyes de la Bisbal del Penedès, El Montmell i Sant Pere de Ribes

La presentació va tenir lloc dilluns 14 a la Fundació Hospital Sant Joan Baptista (llegat Manel Llopis) de Sitges

Jané Ventura 21-11-2016 9:48 Lectures 906
Presentació a la Fundació Hospital Sant Joan Baptista. Eix

Presentació a la Fundació Hospital Sant Joan Baptista. Eix

Trajectòria amb la Malvasia de Sitges

Jané Ventura va començar a vinificar la Malvasia de Sitges el 2004 a partir d’una vinya de Sant Pere de Ribes. El 2005 ja va comercialitzar el primer vi sec i el 2006 en va plantar a les seves vinyes de la Bisbal del Penedès i el Montmell.
Aquest nou vi representa el segon vi sec que el celler treu al mercat. Fruit de l’experiència d’aquests 10 anys s’ha decidit tenir 2 línies de vins secs de la mateixa varietat, amb 2 estils molt diferents. El “Sempreviva” representa la versió més fresca y floral de la Malvasia de Sitges.

Flor de Sant Joan (Helichrysum stoechas)

Es tracta d’una planta que floreix a mitjans de maig fins a mitjans de juny amb les flors d’un color groc intens característic, anomenada també Sempreviva, perquè té la característica que si es recull durant la floració es manté groga durant força anys.

Amb la intenció d’enaltir aquesta particularitat, el vi ‘Sempreviva’ presenta un to groc llimona pàl·lid que recorda a la planta, plasmada a la pròpia ampolla amb una branqueta que es visualitza a través del vi i agafa formes diverses.


Elaboració i característiques del vi

El raïm es va collir manualment en caixes i refredat en càmera durant una nit, es va premsar sencer per evitar oxidacions, després d’una fermentació controlada en dipòsit inoxidable es va mantenir amb les mares fins el mes de maig i es va embotellar a primeres de juliol.

Amb aromes a flors blanques, té una entrada àmplia i sedosa en boca que recorda a fruites exòtiques com el mango i notes anisades en retronassal. Evolvent, intens i refrescant, el ‘Sempreviva’ també presenta lleugeres notes cítriques. Jané el qualifica com a “un vi d’allò més versàtil, perfecte com  a vi gastronòmic però que també pot funcionar d’aperitiu en un àpat”. El nou vi ‘Sempreviva’ de Jané Ventura és, en definitiva, una carícia als sentits del tast, l’olfacte i la vista.

Presentació a la Fundació Hospital Sant Joan Baptista

Des de fa temps el celler Jané Ventura manté relació amb membres de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, institució que ha conservat al llarg dels anys les vinyes històriques de Malvasia de Sitges, llegat de Manel Llopis. Per aquest motiu va ser el lloc escollit. S’hi van aplegar unes 50 persones de diferents àmbits entre ells professionals dedicats a l’estudi i la preservació de la Malvasia de Sitges com Enric Bartra de l’Incavi i Josep Puiggròs de l’Institució Catalana d’Estudis Agraris que també varen intervenir en l’acte. Gerard Jané va ser el responsable de fer la presentació del vi.

Presentació a la Fundació Hospital Sant Joan Baptista Ampolla de Flor Sempreviva

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Coses d'empresa

Eix Diari

Eix Diari

Les notícies de les empreses del Garraf, Alt i Baix Penedès

Dret a vot

Als demòcrates que votareu NO

Dani Gàmez

Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No