Espiritualitat

Superstició: Creença maligna?

@Glow Images

@Glow Images

Es cregui o no, les supersticions poden ser una forma d'idolatria i se les defineix com creences estranyes a la fe religiosa i contràries a la raó; entre elles, la creença que fent alguna cosa s'aconsegueix controlar una situació.

Moltes persones comencen el dia consultant l'horòscop. Altres creuen en els mites dels gats negres, o de trencar un mirall, o de passar sota una escala, i molts més.

Algunes els fan cas per tractar-se d'un hàbit inconscient, i altres potser per creure que les supersticions poden protegir. Per a mi, la causa de la superstició és el temor. La superstició entra amb la por al cor humà, i persones porten amb si objectes d'adoració que, generalment representen rituals diversos. Els supersticiosos també tenen temor a tot el que és desconegut i falta de seguretat en un bon resultat. Tot això implica l'acceptació de que altres déus tinguin poder sobre la nostra vida.

L'entorn social i cultural influeix com a model, del que s'aprèn aquest tipus de conductes. La il·lusió de control és un error d'apreciació del pensament humà pel qual es creu capaç d'influir en situacions sobre les que, en realitat, no té cap control.

Segons un estudi de la Universitat de Kansas hi ha tres raons per les quals les persones són supersticioses:

· Per guanyar control sobre situacions incertes (o creure que ho guanyen);
· Per reduir els sentiments d'indefensió i impotència;
· Perquè és més senzill recórrer a conductes supersticioses que aprendre habilitats d'enfrontament.

Com es pot vèncer la por a les supersticions o deixar de creure en elles?

Si partim de l'existència d'una única Ment universal, no pot existir cap poder capaç d'influenciar sense el consentiment mental de cada persona. Això resulta sanador per deixar de dependre d'amulets, d'antigues creences, de trobar parella, de tenir sort, etc.

No cal témer el futur quan es coneix el govern suprem de l'Amor.

El verset bíblic "Mireu que ningú no us enlluerni amb especulacions sàvies: són purs miratges basats en tradicions humanes, en els poders que dominen aquest món...", fa referència al fet que s'ha d'obtenir la fe no d'objectes o rituals d'origen humà, sinó del Déu únic i veritable.

La descobridora de la Ciència Cristiana, Mary Baker Eddy, en el seu best seller Ciencia y Salud con la Llave de las Escrituras [Ciència i Salut amb la Clau de les Escriptures] expressa: "La superstició i la comprensió mai poden combinar-se". Això aclareix que la foscor i la mentida, no poden barrejar-se amb la llum i amb la veritat.

La Ciència Cristiana allibera de les supersticions i no atribueix poder o intel·ligència al mal o a objectes, ja que ens porta a obtenir la comprensió espiritual.

És possible anul·lar la superstició. Així va poder comprovar-ho Angèle Zeh Edimengo de Douala, Camerun. A l'Àfrica, molta gent atribueix a certs animals poder per portar mala sort. Un dia, visitant el seu llogaret, ella va escoltar la conversa d'altres dones que es preguntaven qui moriria aquell dia, ja que hi eren presents tots els senyals que anunciaven la mort d'algú: el cant de cert ocell, una línia de grans formigues negres envoltant les cases del llogaret, un centpeus vermell, i diverses altres coses més. Ella havia crescut amb el mateix temor que paralitzava a tots els altres en el llogaret, però feia uns anys havia llegit una revista de la Ciència Cristiana i va començar a comprendre i a aplicar les veritats espirituals que havia llegit, reconeixent que totes les criatures de l'Amor són innocents i inofensives i que a través de la seva presència, cant, activitat, només poden demostrar la perfecció immortal i infinita de la creació. Va afirmar que una au pot cantar només per a la glòria de Déu perquè per a això va ser creada; d'altra manera, ha de guardar silenci. Immediatament el cant es va aturar. Quan va tornar, ja no hi havia més formigues ni cap de les anomenades males senyals. Tot havia desaparegut. I ningú va morir en el llogaret. Ara comprenia que la por d'aquestes dones al riu provenia de pensaments conscients i inconscients i no constituïen la realitat espiritual.

L'única influència veritable és divina i harmoniosa.

L'Amor és la major defensa contra les creences malignes i et condueix a dipositar la teva confiança en el bé i en res més.

Pots alliberar-te de l'esclavitud de la superstició!    

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!