Som VNG

S’han venut la llum dels carrers

Perquè no s’ha abordat amb anterioritat la necessitat d’ajustar l’enllumenat a la normativa, i ara, amb les presses es busca la forma més “senzilla” de fer-ho?

Deborah Zimmerman 23-11-2016 11:15 Lectures 3088

Si per alguna cosa es caracteritza el govern actual de Vilanova i la Geltrú és per la seva por al diàleg i la seva animadversió a la gestió pública. Si ja en les Ordenances Fiscals el govern es va dedicar a jugar amb els tempos per posar entre l’espasa i la paret a la oposició, sense que hi hagués un debat o una negociació real, ara, amb l’adjudicació a una empresa privada del servei de manteniment de l’enllumenat públic s’ha tornat a posar en evidència quina és l’actitud del govern respecte als grups d’oposició. Així doncs, al Ple del mes de maig, en el que es va aprovar la licitació de la gestió d’aquest servei públic, vam demanar que es deixés sobre la taula aquesta qüestió per buscar alternatives que garantissin la gestió pública d’un servei tan bàsic i important com la llum dels carrers.

Ara, un cop passat el temps de licitació, s’adjudica a l’empresa SECE tota la gestió de la modernització i manteniment de l’enllumenat públic. El govern ho justifica amb l’argument que cal una gran inversió per renovar-lo, per tal que estigui al corrent de la normativa vigent. Davant d’aquesta necessitat se’ns plantegen dubtes. Perquè no s’ha abordat amb anterioritat la necessitat d’ajustar l’enllumenat a la normativa, i ara, amb les presses es busca la forma més “senzilla” de fer-ho? Perquè no s’ha buscat un finançament alternatiu, amb més temps i un major esforç de cerca, per poder assolir l’objectiu que es pretén arribar amb l’adjudicació a SECE? Potser no s’ha fet perquè no es posa en valor el que significa que un Ajuntament gestioni de forma directa serveis tan rellevants com la il·luminació de la ciutat. Potser, perquè a la sociovergència no l’importa que el consistori sigui un simple gestor de les engrunes, i aposta per un model en el que les empreses manin sobre l’espai públic.

És possible que adjudicar el manteniment de la llum dels nostres carrers per quinze anys a una gran empresa sigui la forma més senzilla de renovar-lo. En cap cas, però, es pot considerar la forma més barata ni la més convenient per als interessos de la ciutadania. Aquesta adjudicació hipoteca a la nostra ciutat a un contracte que durarà quasi quatre legislatures, fet que posa en dubte la seva legitimitat democràtica, ja que condiciona el treball dels governs de les properes tres legislatures. Així mateix, regala a una gran empresa la totalitat dels beneficis que comporti l’estalvi energètic que implica ajustar les instal·lacions a la normativa. Nosaltres, la ciutadania, no tindrem cap benefici dels resultats econòmics d'aquest estalvi fins que no acabi el contracte, quan segurament la nova instal·lació torni a estar obsoleta. En resum: el govern de CiU i el PSC s’ha venut la llum dels carrers a preu de saldo per quinze anys, pensant potser que el seu govern serà etern. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Dret a vot

Als demòcrates que votareu NO

Dani Gàmez

Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No