Resposta a la denúncia

Comunicat en relació a la denúncia de Bosc Verd sobre "l'abocador il·legal" de Gelida

'L’espai denunciat és un espai on es composten restes de fruita i verdura, propi de la pràctica habitual de pagesia'

Grup Ametller Origen 21-03-2017 19:48 Lectures 1308

En relació a la denúncia que Bosc Verd ha interposat contra el Grup Ametller sobre l’existència d’un abocador il·legal:

L’ACA (L’Agència Catalana de l’Aigua) ha constatat que es tracta d’una àrea amb una excavació en el terreny que serveix per emmagatzemar i amuntegar restes de fruita barrejades amb compost. En el recorregut perimetral del lloc visitat no es detecta cap afecció superficial d’aigües residuals o de lixiviats.

Cal destacar que l’objecte de la inspecció ha estat comprovar l’estat actual d’un apilament de compost i fruita.

El Grup Ametller Origen manifesta el següent:

1-L’espai denunciat és un espai on es composten restes de fruita i verdura, propi de la pràctica habitual de pagesia i que produïm durant l’estiu i es composten per barrejar a l’hivern amb restes de poda vegetal, d’aquesta manera es tanca el cicle de reciclatge de matèria orgànica a les pròpies finques. La barreja un cop compostada es fa sevir com a adob als camps. Cal destacar que no hi ha cap resta animal ni d’excrements, es tracta de 100% producte vegetal provinent dels camps productius del Grup (fruita, verdura, triturat de poda vegetal).

2-Respecte a la bassa de lixiviats dels que fa menció la denúncia, aquest any el règim de pluges ha estat més alt, pel que s’ha creat un excés d’aigua, provinent de la pluja que han format aquest volum més alt de líquid que és sobretot aigua de pluja. Sobre la possibilitat de filtració d’aigua , cal remarcar que el terra de la finca és argila, que serveix per evitar tot tipus de filtracions.

3-Respecte al pas de vianants o passejants, caldria anar expressament. L’espai es troba al mig del recinte, es tracta d’una finca privada i no es troba situada a cap lloc de pas.

4- Obtenim adob compostat a partir de restes vegetals amb compostatge orgànic i restes de poda. Aquest procés s’ha vist endarrerit per l’episodi de pluges del qual fèiem menció, però abans de finals de març tota aquesta matèria orgànica compostada serà aplicada als nostre camps.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No