Sanitat

Parlem de Sant Camil?

Lluís Giralt 03-05-2017 19:53 Lectures 9364
Hospital Sant Camil. Eix

Hospital Sant Camil. Eix

Cada dia estic més convençut que el debat en política local és bo si es fa des de l’anàlisi, la ideologia i la voluntat de servei. Així va ser el dia 23 de març en el que vàrem debatre de la gestió de salut al país. L’Enric Mateo i en Xavier Corbella van explicar el complex sistema de gestió de la salut pública aportant la seva experiència tan en projectes municipals com de país. I cal que en parlem, perquè a Sant Pere de Ribes tenim un tema molt important sobre la taula: el futur de Sant Camil.

I què és Sant Camil per Sant Pere de Ribes?: un hospital i unes urgències?. És molt més que això. Ha estat i és un dels motors de la nostra economia i com a tal ha condicionat i condiciona els plantejaments urbanístics i el disseny de les infraestructures bàsiques. És el treball de moltes persones i empreses que al seu entorn han crescut. I socialment és un referent, que té en el banc d’aliments el seu més clar exemple.

No sé si la millora de la gestió de la salut a la comarca passa per la construcció d’un hospital a Vilanova, del que si estic segur és que no només passa per això. Els Camils ha de seguir sent un centre de referència que doni servei a tota la comarca, mantenint el caràcter que té, o transformant-se en un centre sociosanitari amb serveis públics de qualitat pel tractament de postoperatoris, malalties cròniques, serveis a malalties mentals, formació, urgències, etc. En el debat de millora dels serveis de salut no es pot deixar de banda el que ha estat i és Sant Camil. Està ben situat en una comarca gran en població però petita en extensió, té un gran potencial de creixement en un entorn natural i s’ha treballat durant anys en planificació i execució de millores de comunicació. No es pot menystenir, Sant Camil és una molt bona opció de futur i s’ha de tenir en compte.

El dia 23 vàrem arribar a una conclusió, potser molt pragmàtica, però real: el que cal ara mateix és inversió als centres que ens donen servei al Garraf: Sant Camil i Sant Antoni. El debat de les accions a llarg termini s’ha de fer, però no podem obviar la realitat actual, que anant bé, serà per molts anys.

Lluís Giralt

Portaveu de PDeCAT-ViA a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes 

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans