Campus Universitari de la Mediterrània

Sobre el robot d’Alien que trepitjarà a la lluna

CUM 10-05-2017 19:29 Lectures 1444
El robot d’Alien. Eix

El robot d’Alien. Eix

Després de participar en la nova entrega de la saga Alien, el robot Audi Lunar Quattro trepitjarà la lluna. No passa sovint que tecnologia autèntica de l’espai es veu abans en un film de Hollywood.

La primera missió a la lluna finançada per empreses privades, serà un repte exigent. Els robots hauran de rodar sobre partícules de pols mil vagades més petites de les que hi ha a la Terra. Hauran de salvar les àrees d’ombres perquè la diferència de temperatura (entra 106 i -160 graus) pot espatllar l’equipament, i sobreviure a la radiació solar.

Si superen tots els obstacles, l’objectiu és enviar imatges en HD a la Terra i comprovar l’estat del buggy de les missions Apollo, aparcat a la intemperie des de 1972. Però si la lluna és inhòspita, la taquilla i els cinèfils poden ser més cruels. De moment el robot ja ha rebut crítiques, per tenir una aparença massa 2017, en un film molt més futurista.

En aquesta nou film dirigit per Ridley Scott, la tripulació de la nau colonitzadora Covenant, que viatja amb destinació a un planeta remot situat en l'extrem de la galàxia, descobreix el que ells consideren un paradís inexplorat, encara que en realitat amaga un món perillós. En trobar-se amb una amenaça inimaginada, han d'intentar fugir. Com a part integrant de la missió, la funció de l'Audi lunar quattro és la d'ajudar a Faris (Amy Seimetz) a navegar i avaluar el desafiant i desconegut terreny d'un nou planeta.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània us convidem a la conferència gratuïta (prèvia inscripció) sota el títol “L'astronomia al cinema i la literatura: de Méliès a Interstellar”.

La xerrada se celebrarà el proper dijous 18 de juny a l’auditori de Neàpolis a les 18 hores i la impartirà Manuel Moreno Lupiáñez, professor titular del Departament de Física de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El blog del CUM

Campus Universitari de la Mediterrània

Campus Universitari de la Mediterrània

Activitats i cursos des d'una dimensió mediterrània

http://www.campusmed.net

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No