Campus Universitari de la Mediterrània

I ara què? Ens en sortirem de crear una ciutat intel·ligent?

CUM 18-09-2017 18:26 Lectures 1731
Ciutat intel·ligent. Eix

Ciutat intel·ligent. Eix

El disseny de les ciutats intel·ligents que venen ha de ser conscient de la limitació de recursos econòmics, energètics, hídrics, i també de sòl. Conscient de les necessitats socials reals, del dret a l'habitatge digne i dels entorns de qualitat, de la necessitat d'igualtat d'oportunitats i d'assolir un desenvolupament sostenible.

I preparat també per fer front al llarg termini, als canvis socials actuals i per venir, les noves professions i tecnologies, el big data i les comunicacions, i l'adaptació i resiliència als efectes del canvi climàtic, entre d'altres.

I de tota aquesta crisi de model, d'aquestes reformulacions basades en la continència del consum humà, del desenvolupament sostenible, ens en sortirem?

O simplement posarem les directrius per al canvi de font d'energia (vehicle elèctric versus vehicle combustió), sense fer un el balanç energètic correcte, (transport col·lectiu versus transport individual)?

Serem capaços de generar eines urbanístiques per a la reforma i no per a la nova construcció? De repensar els projectes d'infraestructures com una solució dels problemes dels ciutadans i no com a grans projectes infraestructurals de formigó i acer? De generar infraestructures poc rígides, adaptables de forma ràpida a diferents usos? O acceptarem aquests criteris i els continuarem anomenant, sense establir la metodologia d'aplicació?

Aquestes i d’altres qüestions són les que intentarà respondre Ramon Codina en el curs “Creació d'un Market Place per a una smart maritime city”, el qual tindrà lloc del 25 al 28 de setembre a l’UPC de Vilanova i la Geltrú.

L’objectiu del curs és que l’alumne adquireixi els coneixements bàsics i metodològics de planificació urbanística, els usos dels equipaments de la ciutat i els estudis demogràfics amb les eines disponibles necessàries per dissenyar una ciutat intel·ligent.

El blog del CUM

Campus Universitari de la Mediterrània

Campus Universitari de la Mediterrània

Activitats i cursos des d'una dimensió mediterrània

http://www.campusmed.net

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No