Campus Universitari de la Mediterrània

Per què la professió amb més futur és la d’expert en Big Data?

Big Data. Eix

Big Data. Eix

No obstant això, conté informació tan valuosa que l'àmbit del big data s'associa a la mineria. La mineria de dades, una matèria primera que si es refina està molt cotitzada.

A això es dedica qui treballa en big data, a construir plataformes i eines, com un arquitecte catedrals, per processar la informació. Aquestes tecnologies seran capaces de desxifrar la mina de dades que s'apila minut a minut.

El quide de la qüestió és que les empreses volen conèixer als seus clients per oferir-los just els productes que cobreixen les seves necessitats o interessos. I res deixa més pistes de les nostres preferències d'estar connectat a la Xarxa i interactuar.

Sempre que busquem informació, comprem, accedim a xarxes socials o monitoritzem moviments i hàbits a través de wareables o dispositius mòbils, etc., estem deixant un rastre que es tradueix en zeros i uns. És molt important que les dades estiguin en el llenguatge que entenen les màquines, perquè són elles les que han de fer la feina més bruta de processar la informació en el menor temps possible.

És a dir, qui sàpiga configurar aquestes màquines perquè extreguin la informació que a les empreses els interessa per dirigir els seus negocis, pot generar moltíssims beneficis. Per això als arquitectes i experts en big data se'ls mima i estan tan ben pagats.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània programem el curs d’Introducció a R, visualització gràfica i Big Data, el qual se celebrarà de l’11 al 21 de desembre de 2017 a l’UPC de Vilanova i la Geltrú, sota la direcció de Josep Anton Mir Tutusaus, PhD de la Universitat Autònoma de Barcelona al Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental.

El curs està pensat per introduir els alumnes en els conceptes clau: què és això del Big Data, la importància de les bases de dades, com fer les preguntes adequades i presentar les eines que ens permetran respondre-les. Una segona part presentaria aquestes eines: R i RStudio (la interfície gràfica per excel·lència d’R) i com programar en aquest llenguatge.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!