CAMPUS UNIVERSITARI DE LA MEDITERRÀNIA

Eines per al nostre dia a dia: intel·ligència emocional

El Quocient d’Intel·ligència (QI), determina el nostre destí?

CUM 19-02-2018 11:39 Lectures 2416
Eines per al nostre dia a dia: intel·ligència emocional. CUM

Eines per al nostre dia a dia: intel·ligència emocional. CUM

La nostra visió de la intel·ligència humana és estreta, atès que defuig un ampli ventall de capacitats essencials per a la vida. Defuig la intel·ligència emocional, segons el psicòleg Daniel Goleman.

Recolzant-se en la més moderna investigació sobre el cervell i la conducta, Goleman explica per quina raó persones amb un quocient intel·lectual alt fracassen en les seves empreses vitals, mentre que d’altres, amb un QI més modest, triomfen clarament.

La intel·ligència emocional és una manera d’interactuar amb el món que té molt en compte els sentiments i engloba habilitats com ara el control dels impulsos, l’autoconsciència, la motivació, l’entusiasme, la perseverança, l’empatia, l’agilitat mental, etcètera. Aquestes habilitats configuren trets de caràcter com l’autodisciplina, la compassió o l’altruisme, que són indispensables per a una bona i creativa adaptació social.

El dèficit d’intel·ligència emocional repercuteix en mil aspectes de la vida quotidiana, des de problemes de parella fins a trastorns de salut. L’angoixa crònica, per exemple, constitueix un factor de risc tan rellevant com el fet de fumar un cigarret darrere l’altre. La negligència de la intel·ligència emocional pot arruïnar moltes carreres i, en el cas de nens i adolescents, pot dur a la depressió, els trastorns alimentaris, l’agressivitat i la delinqüència.

Ara bé, tots podem fomentar i enfortir la nostra intel·ligència emocional. El futur no està escrit enlloc: la intel·ligència emocional no és un paràmetre fixat des del moment del naixement: cal desenvolupar-la, tenir-ne cura, fomentar-la.

En aquest sentit, des del Campus Universitari de la Mediterrània us convidem a la conferència gratuïta “Intel·ligència Emocional. Eines per al nostre dia a dia”. La xerrada, a càrrec de Julio Manau, se celebrarà el dijous 15 de març del 2018 a l’auditori de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú.

Per assistir a la conferència cal que us inscriviu gratuïtament al web del Campus Universitari de la Mediterrània.

El blog del CUM

Campus Universitari de la Mediterrània

Campus Universitari de la Mediterrània

Activitats i cursos des d'una dimensió mediterrània

http://www.campusmed.net

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres