Dia Internacional de la Dona

El dia de la reflexió

Joan Clotet 19-03-2018 12:35 Lectures 1187
Manifestació del dia Internacional de la Dona el 8 de març. ACN / Josep Molina

Manifestació del dia Internacional de la Dona el 8 de març. ACN / Josep Molina

El passat dia 8 de març, a més de ser el Dia de la Dona Treballadora, va ser un dia reivindicatiu. O, si en permeteu que li comenci a donar la meva lliure i potser atrevida interpretació, una jornada que va permetre que l’endemà fos dia de reflexió.

El motiu d’aquesta afirmació ve donat pel tractament que s’havia de donar al dia 8. Al meu entendre una vaga vol dir una aturada per reivindicar un fet mitjançant una protesta. Una definició que he llegit diu que es deixa de treballar i la manifestació al carrer busca aconseguir un objectiu econòmic o polític. Però el dia 8 no sé si es va tractar com  una “reivindicació”, una “postura”, un nou “model” de relació... ja que van sortit diferents accepcions a la vaga i diverses fórmules. També em va sorprendre que els sindicats tractessin la vaga en diferents formats, no hi  hagués unió i altres col·lectius hi diguessin la seva:  tot el dia, al matí, a la tarda, a l’hora del te (vull dir, qui té ganes d’una manera i qui té ganes d’aplicar-la d’una altra) i alguns van dir que es podia fer una vaga a la japonesa.

De tot això el que més greu em sap és que si creiem que la societat pot avançar i ho podem fer tots junts, aquest dia no va ser així. No crec pas que ningú amb mig dit de raó cregui que la dona no és clau en l’avançament social, econòmic, artístic... igual que ho és l’home i no vull parlar dels mesquins que no creuen en el treball i l’aportació de la dona. La societat avança perquè la persona  avança o la societat retrocedeix perquè la persona retrocedeix. I aquest dia, que podia ser important per deixar clar que vivim en una societat que creu en la igualtat, a hores d’ara ja no ho tinc igual de clar.

Suposo que hi ha cops que per motius econòmics, polítics, interessos... les persones en general no avancem com ho hauríem de fer, però potser estaria bé que ens creguéssim que amb igualtat podem avançar molt més i podem fer que els valors amb els quals ens omplim tant la boca es puguin materialitzar.

Joan Clotet
Director executiu de Mas Albornà

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres