Esllavissada

No vull pagar C-32 denuncia novament la perillositat de les Costes del Garraf en situacions de pluja

El diumenge 3 de juny es va tornar a repetir una incidència a les Costes del Garraf en un dia de pluja, aquesta vegada provocada per l’ esllavissada de pedres d’un considerable volum que van provocar un sinistre amb dos ferits i danys en diferents vehicles. Els usuaris habituals d’aquesta via són prou coneixedors de la perillositat de la mateixa en situacions de pluja, són constants els accidents que s’hi produeixen provocats per la deficient evacuació de l’ aigua dipositada sobre l’ asfalt i les esllavissades de pedres i terra que fan que la via esdevingui perillosa per la manca d’ adherència dels vehicles que hi transiten.

Les incidències derivades d’aquestes problemàtiques s’agreugen per les interminables cues que es formen al llarg del Massís del Garraf, doncs no hi ha lloc per girar cua i els vehicles atrapats no tenen més remei que aguantar estoicament el temps de retenció provocada pel pas alternatiu habitual, que el cos dels mossos d’esquadra disposen, doncs no s’ acostuma a tallar completament la C31 i fer una obertura de les barreres de peatge de l’ autopista C32, convertint la mobilitat dels usuaris de la via, en un viacrucis.

A l’ any 2014, essent Conseller el Sr. Santi Vila, es va negociar i aprovar una sèrie de millores en matèria de seguretat per aquest punt de la C31, recollides en una Proposta de Resolució aprovada per unanimitat a la Comissió de Territori. A l’ abril del 2015 vam signar conjuntament amb els sindicats UGT i CCOO, i el Consell Comarcal del Garraf un “Manifest sobre la C32” on en un dels seus punts es recollia la necessitat de dur a terme aquestes millores de seguretat en les Costes del Garraf. Posteriorment aquesta demanda es va reactivar durant els anys 2016 i 2017 amb la presentació i aprovació de mocions als diferents ajuntaments de la comarca.

En els dos darrers anys, No vull Pagar C32 ha posat damunt de la taula aquesta problemàtica en les nombroses reunions mantingudes amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat , el departament de Trànsit i el cos dels Mossos d’ esquadra, sense haver obtingut cap resultat concret.

També, en la darrera trobada del passat mes de febrer amb representats del Consell Comarcal del Garraf, vam manifestar la nostra preocupació per aquesta situació a la seva Presidenta ,la Sra. Glòria García, manifestant la nostra predisposició a treballar el tema, encara no hem rebut cap resposta al nostre oferiment. Demanem a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya el compliment d’ allò acordat i aprovat pel Parlament a l’ any 2014, la situació tal com hem denunciat repetidament és greu, els fets recents bé ho demostren, diem prou a les situacions de risc a les nostres carreteres, ens calen solucions abans de lamentar fets més greus.

Esperem que amb el nomenament del nou conseller de Territori es prenguin les mesures correctores adients per tal de solucionar aquests problemes de seguretat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!