Ple municipal

Demanem la dimissió del regidor de via pública

El Ple aprova per unanimitat les conclusions de la Comissió Especial sobre Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic que reproven l’ajuntament per la seva gestió

Som VNG 09-10-2018 20:09 Lectures 742

En el Ple de Vilanova d’octubre s’ha aprovat, després de nombroses dificultats, les conclusions de la Comissió Informativa especial sobre el Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic. Aquesta Comissió Informativa havia d’estudiar la responsabilitat política en la presa de les decisions d’aquest projecte. En les conclusions es reprova a l’ajuntament, i sobretot es responsabilitza als regidors que han portat la regidoria competent des de 2011, la Sra. Gloria García i el Sr. Joan Giribet. Aquesta Comissió va nàixer després d’una lluita intensa per part del veïnat afectat, que va presentar escrits i reclamacions sense cap tipus de resposta, i que finalment es va traduir en una moció per crear dita comissió. Tot i que es va aprobar la moció, els grups d’oposició en aquell moment, Som VNG, ERC i CUP, van haver de pressionar intensament per aconseguir constituir-la.

Un altre aspecte fonamental de les conclusions és l’encomana d’un peritatge per dirimir les responsabilitats i les causes de les destrosses produïdes al Nucli Antic. La regidora Deborah Zimmerman va afirmar que “aquest projecte ha costat milions d’euros que han sigut malbaratats i ens costarà més diners fer les reparacions”. “Des de Som VNG no podem admetre que després d’aquestes conclusions els responsables es vagin amb una simple reprovació per part del Ple, sinó que cal que assumeixin les responsabilitats i dimiteixin els que es troben al càrrec” va expressar la regidora.  La candidatura agraeix la constància de la Plataforma de veïns i veïnes afectats que són els veritables responsables que aquestes conclusions s’hagin votat finalment.

Un altre fet destacable és l’aprovació de les dues mocions presentades per Som VNG sobre la recuperació i nova instal·lació de fonts d’aigua potable i pel dret de les persones migrants. En la primera el ple ha aprovat revisar i recuperar les fonts existents, crear-ne de noves i fer-les accessibles, per tal que a l’estiu hi hagi més punts per refrescar-se i no sigui necessari haver de comprar ampolles d’aigua. La segona, va ser aprovada per la majoria del ple, i el govern haurà d’informar a les persones migrants per a que puguin accedir al sufragi en les properes eleccions municipals, tot explicant quins són els requisits per poder fer-ho i els passos que cal seguir.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans