Territori

El Futur del Baix Penedès

Eva Serramià. Eix

Eva Serramià. Eix

Els mitjans de comunicació comarcals i nacionals s’han fet ressò, aquesta setmana, de la possibilitat que l’empresa d’IDIADA ampliï les seves instal·lacions al Baix Penedès.

Concretament es va parlar de la possibilitat que, en part dels terrenys on s’hauria d’instal·lar el Logis Penedès, s’hi pugi instal·lar una ampliació des d’IDIADA.

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès celebrem aquesta noticia, IDIADA, no és només una empresa comarcal, sinó que té ramificacions per tot el món, i l’entenem com una empresa global. La seva trajectòria va unida a la trajectòria de la nostra comarca dels darrers 20 anys, creant talent i ocupació amb molt valor afegit.

Totes les oportunitats que serveixin per donar un impuls a la nostra comarca són benvingudes. Durant aquest mandat al consell comarcal hem posat l’accent en l’ocupació, la formació i la inserció laboral del nostres conciutadans. El projecte de la Xarxa Comarcal d’Ocupació és un bon exemple de que quan treballem tots junts, quan pensem i actuem com a comarca, aconseguim beneficis per a tots i totes.

És per això que treballem perquè IDIADA pugui desenvolupar les seves instal·lacions a la comarca, i ho fem pensant en el present i en el futur del Baix Penedès. El passat dimecres vaig plantejar, en un consell d’alcaldes extraordinari, la creació d’un Grup de Projectes Estratègics del Baix Penedès perquè tota la comarca anem a una.

Quan tenim projectes com el de IDIADA hem de procurar no pensar localment, i hem de ser capaços de pensar en el conjunt de la comarca, doncs les implicacions d’un projecte com aquest sobrepassen els límits municipals.

Aquest Grup de Projectes Estratègics del Baix Penedès, treballarà perquè les propostes i projectes d’empreses que es vulguin implantar a la nostra comarca tinguin una sensibilitat i una visió del que és el Baix Penedès, i que vegin el Consell Comarcal com una eina útil i mancomunada que intenta defensar els interessos dels 14 municipis que conformen el Baix Penedès. Aquest grup tindrà també una voluntat de col·laborar al màxim amb el projecte de la URV Catalunya Sud, un projecte sobre el futur de la regió del Coneixement de la Catalunya Sud.

El futur de la nostra comarca està a les nostres mans, i hem de treballar des de la responsabilitat i la visió global del que és el Baix Penedès.

Eva Serramià
Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!