Territori

El Futur del Baix Penedès

Eva Serramià 11-12-2018 21:03 Lectures 2978
Eva Serramià. Eix

Eva Serramià. Eix

Els mitjans de comunicació comarcals i nacionals s’han fet ressò, aquesta setmana, de la possibilitat que l’empresa d’IDIADA ampliï les seves instal·lacions al Baix Penedès.

Concretament es va parlar de la possibilitat que, en part dels terrenys on s’hauria d’instal·lar el Logis Penedès, s’hi pugi instal·lar una ampliació des d’IDIADA.

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès celebrem aquesta noticia, IDIADA, no és només una empresa comarcal, sinó que té ramificacions per tot el món, i l’entenem com una empresa global. La seva trajectòria va unida a la trajectòria de la nostra comarca dels darrers 20 anys, creant talent i ocupació amb molt valor afegit.

Totes les oportunitats que serveixin per donar un impuls a la nostra comarca són benvingudes. Durant aquest mandat al consell comarcal hem posat l’accent en l’ocupació, la formació i la inserció laboral del nostres conciutadans. El projecte de la Xarxa Comarcal d’Ocupació és un bon exemple de que quan treballem tots junts, quan pensem i actuem com a comarca, aconseguim beneficis per a tots i totes.

És per això que treballem perquè IDIADA pugui desenvolupar les seves instal·lacions a la comarca, i ho fem pensant en el present i en el futur del Baix Penedès. El passat dimecres vaig plantejar, en un consell d’alcaldes extraordinari, la creació d’un Grup de Projectes Estratègics del Baix Penedès perquè tota la comarca anem a una.

Quan tenim projectes com el de IDIADA hem de procurar no pensar localment, i hem de ser capaços de pensar en el conjunt de la comarca, doncs les implicacions d’un projecte com aquest sobrepassen els límits municipals.

Aquest Grup de Projectes Estratègics del Baix Penedès, treballarà perquè les propostes i projectes d’empreses que es vulguin implantar a la nostra comarca tinguin una sensibilitat i una visió del que és el Baix Penedès, i que vegin el Consell Comarcal com una eina útil i mancomunada que intenta defensar els interessos dels 14 municipis que conformen el Baix Penedès. Aquest grup tindrà també una voluntat de col·laborar al màxim amb el projecte de la URV Catalunya Sud, un projecte sobre el futur de la regió del Coneixement de la Catalunya Sud.

El futur de la nostra comarca està a les nostres mans, i hem de treballar des de la responsabilitat i la visió global del que és el Baix Penedès.

Eva Serramià
Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No