Eleccions municipals

Comença la campanya electoral

Kenneth Martínez i Eva Serramià . Jordi Lleó

Kenneth Martínez i Eva Serramià . Jordi Lleó

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Comença l’any 2019 i amb ell, un període de campanya electoral constant per part de totes les forces politiques locals per obtenir uns bons  resultats locals als comicis de maig, que hauran de decidir quins seran les alcaldesses i alcaldes dels nostres municipis. Al Vendrell el mateix dia primer de l’any ja podíem llegir les primeres entrevistes als caps de llista del PSC i PDCAT als diaris digitals, i he de suposar que en breu, trobarem entrevistes com aquestes, a tots els diaris de tots els que es postulen per governar el nostre  municipi. Jo per la meva part, escriure aquestes línies per dir les meves primeres impressions sobre tot el que he vist i sobre el que ha passat fins ara al municipi.

No hem puc resistir a dir la meva sobre aquesta entrevista als dos caps de llista del PSC i PDCAT, i tot i que no vull entrar a fons sobre el que han dit, per que en lines generals han dit el de sempre, encara que si crec, desprès de llegir-les, que he trobat interessant que per una  banda la senyora Serramià del PDCAT digui que “Una de les formes que considera oportuna per combatre la desafecció política, és el fet de rendir comptes davant la ciutadania”, mentre el senyor Martínez del PSC ens digui en la seva entrevista, “Que han reduït el deute de l’ajuntament per sota del 100 per cent”. Aquestes dues qüestions entenc que estan intrínsicament lligades i per aquest motiu les trobo destacables. Totes dues afirmacions, hem porten a pensar que d’una banda es parla de passar comptes i d’altra es parla de mirar cap a  davant amb el deute, mentre que mai han explicat per que l’ajuntament va fer fallida. Hem tingut que aguantar 6 anys de serveis retallats;  d’inversió cero; i de pujades d’impostos per part d’uns governants que mai han explicat com ho van fer per portar-nos a la ruïna, i ara que diuen que ho han arreglat, ens trobem que se’ls omple la boca parlant de passar comptes sense haver explicat res.

Deixant enrere les dues entrevistes i mirant el llegat d’aquest govern que finalitza el seu mandat al maig de 2019, fins ara ens trobem un   municipi que jo penso està massa empantanat. Ens deixen les obres del carrer Doctor Robert i les obres del FEDER, totes dues tancades amb projectes que no queda massa clar que la gent estigui d’acord en tirar en davant tal qual han sigut  redactats.  

Ens deixen una empresa mixta d’aigües que s’ha de constituir o que possiblement es constitueixi, sobre una base jurídica en la qual no tots estan d’acord, per que no ho veuen massa clar; ens deixen unmunicipi amb el deute reduït, però sense explicació de com van portar-lo a la ruïna; ens deixen una escola de musica per pagar, unes obres que tenen un cost de mes de 2 milions d’euros i si perdem el judici, potser haurem de pagar 30 milions; ens deixen sense pressupostos participatius, una promesa que tan sols han tastat els que viuen a les platges i que no ha passat per la resta de ser una promesa; ens deixen amb un transport públic local deficitari per manca de recursos i de ganes de  treballar de tots dos regidors que van portar aquesta regidoria; ens deixen un transport ferroviari pitjor, amb unes infraestructures en condicions pitjors i amb menys trens dels que teníem quan va començar la legislatura; ens deixen amb una empresa de neteja viaria que  te un contracte acabat per l’ajuntament a l’any 2016 i que te l’empresa presta servei de forma forçada, per que desprès de dir no a la  municipalització del servei al gener de 2017, no han sigut capaços de fer el concurs; ens deixen amb uns servies sanitaris deficitaris, per  que mai van estar per la labor de treballar per arreglar aquest problema, si ho haguessin fet el CAP del  Botafoc ja estaria en funcionament  i cal dir que si s’està construint, és gracies a l’empenta de la societat civil i de l’oposició.

En definitiva i des de la vessant civil que hem pertoca, crec que ens trobem davant d’un comicis que ho poden canviar tot, per lo qual és necessari que tots mirem les propostes de tots els partits politics que es presenten als comicis de 2019 i que votem pensant  bé el que fem, per que no ens mereixem 4 anys més amb un llegat com el que es trobarà el nou govern de Vendrell al Maig de 2019. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local