Baix Penedès

Una comarca amb lideratge 0

Miquel Casellas 08-01-2019 17:31 Lectures 3561

Un dels grans problemes d’aquest Baix Penedès és la manca de lideratge dels seus representants polítics. Tenim tots les excuses necessàries per trobar-nos i emprendre un camí units envers una direcció perquè tothom pugui treure el màxim profit, però moltes reunions entre ajuntaments i consells comarcal que no ens aporten cap benefici afegit. La tasca actual és mantenir els serveis mínims i anar tirant sense cap projecte engrescador que apunti a uns objectius clars a mig i llarg termini. Quan obrim una nova legislatura tots busquem empreses que ens expliquin com hem de créixer, tot just abans d’acabar apareixen els resultats que no es poden aplicar per manca de temps i de pressupost i a la propera tornar a començar.

Un altre dels grans problemes que tenim és que hem intentat fer allò del cafè per a tots i aquesta és una política que sinó tenim ben utilitzada ens pot dividir encara més.

Ara estan parlant al Vendrell com a la resta de localitats de Catalunya de fer una llista única per a les properes municipals. Una idea genial per no aplicar-la a la nostra bonica ciutat amb ànima de poble.

Resulta que a l’entrada d’aquesta legislatura el poder local estava en les mans de CiU, Erc i Psc. En aquests tres anys i escaig de govern que han fet per defensar aquesta identitat catalana al municipi? Doncs no hem estat capaços ni d’entrar a la llista de l’Associació de Municipis per la Independència, perquè en aquests tres anys llargs de mandat s’han prioritzat altres coses que no pas en aquest afany sobiranista que ens volen vendre amb aquesta llista única. La nostra és una comarca peculiar on cadascú va per ell. Nomes falta veure com tenim els polígons industrials: el d’un poble al costat de l’altre poble en comptes de fer planificacions conjuntes. Ja no és una cosa que vagi amb partits ni molt menys. En cada localitat cada partit funciona a la seva manera i en el dia a dia funcionen bastant per lliure.

Evidentment quan toca fer la foto de família tots hi participen, però després de fer el cigar cadascú torna a la seva trinxera no sigui que hagi perdut un mil·límetre de poder.

Aquesta és una comarca amb ingredients molt interessants com què bombegem l’aigua dels barris marítims del Vendrell fins a una estació depuradora de Sant Oliva amb el cost que això comporta i el risc que tota aquests restes acabin dins el mar quan hi ha problemes en aquest mecanisme.

L’altre dia en una conversa em vaig assabentar que municipis com Sant Jaume dels Domenys, Banyeres i Llorenç del Penedès haurien de ser capaços de tenir un pavelló amb la corresponent piscina al centre de la comarca perquè els seus veïns i la resta en pogués gaudir d’aquestes instal·lacions. Doncs res de res. Ni en això som capaços de ficar-los d’acord pel benefici de tots. Ja no importa quina és la formació que porta el govern.

Aquesta és una comarca amb lideratge zero que quan passa alguna cosa greu a la N-340 tallem la N-340 per dir que som aquí i mentrestant fem un parell de mocions que potser acabaran a l’arxiu de la Generalitat per a l’estudi posterior dels nostres homes de lletres.

Una comarca que fins ara no ha estat capaç ni de coordinar el Carnaval, encara que ningú vol reconèixer que passejar per alguns carrers de Segur de Calafell un divendres de febrer a altes hores és una mica dur si vas disfressat de ballarina caribenya. Evidentment molts carrers sense una ànima, però això és el de menys. No hem de ser racionals en això tampoc. Només faltaria. Un consell comarcal preocupat per estudiar el nostre futur d’una forma incessant, legislatura rere legislatura com a eina política dirigit sempre per algú dels municipis més grans que menys el necessiten.

Aquesta és una comarca amb massa interessos pel mig i sense voluntat d’arreglar res. Com diuen els avis “qui dies passa anys empeny”. Molts ja han abandonat la lluita inútil per arreglar alguna cosa que no interessa solventar.

Què t'anava a dir

Miquel Casellas

Miquel Casellas

Un garbell de les petites llavors que et trobes pel camí de la vida

http://www.miquelcasellas.blogspot.com.es/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No