Peatges

Un govern que te permanentment baixada la seva barrera difícilment pot demanar a ningú aixecar-la

Cubellencs 16-01-2019 10:46 Lectures 872

Iniciem l'any, i tradicionalment com el raïm arriba en la nit de les campanades, ens arriba una nova pujada dels preus dels peatges de la C-32.

La diferencia del rebombori d'aquest any respecte de les pujades anteriors, és que també tradicionalment i com cada 4 anys, ens arriben aquest mes de maig les eleccions municipals.

Si som sincers, a ningú se li escapa, que aquest és un detall important per entendre algunes coses...

Des de CUBELLENCS ja fa més de dos anys que vam presentar una moció per demanar una taula de treball on estigués tothom representat, moviment ciutadà a través de les plataformes que volguessin integrar-se, el sector empresarial i el polític, però el cert és, que fa dos anys les eleccions encara quedaven lluny, i ara són a tocar.

Potser per això MAI es va arribar a convocar, tot i que de manera reiterada hem anat reclamat aquest treball.

El problema de la mobilitat que patim al territori i per extensió, doblement a Cubelles, únicament es farà viable la seva resolució, si aconseguim finalment treballar de manera seriosa, i no a cop d'eleccions cada 4 anys, per reclamar plegats com a territori i com comarca el que se'ns nega de ple dret.

Aquest passat dijous CUBELLENCS vam assistir al Consell Comarcal del Garraf, juntament amb la Plataforma No Vull Pagar C-32, plataforma amb la qual hem treballat plegats, a una reunió que era convocada per tal d'analitzar l'estudi d'impacte de la C-32, però sincerament l'únic que es va parlar i acordar, va ser de fer un pacte entre ambdues comarques (fet que compartim totalment) i acordar posteriorment en una futura taula de treball (encara per acordar) les reivindicacions de mobilitat a traslladar, i establir un possible calendari d'actuacions a curt termini.

Per tant i de manera resumida podríem dir que finalment, la reunió es va convertir amb un manifest de possibles i bones intencions, però de moment res en concret. Més enllà d'aquest possible pacte del Penedès Marítim per la mobilitat.

Hem de manifestar que sorprenentment el poble que és doblement castigat per al peatge, és a dir Cubelles, no va tenir CAP representant de l'equip de Govern a la reunió, la qual cosa ens fa pensar que potser el front comú que farà el nostre Govern, serà el de sumar en la fotografia, i poca cosa més.

Des de CUBELLENCS, no diem encara, que donarem el nostre suport al pacte, en tant no tinguem constància del que inclourà i de com es gestionarà.

Si hem de dir, que desitgem poder fer-ho. I a tal efecte poder ser escoltats, i treballar plegats per anar de la mà en les reclamacions, tal com vam demanar a la reunió.

El que sorprèn un cop més, són les declaracions públiques del nostre Ajuntament, que sense cap concreció feta d'aquest pacte, sense assistir a l'esmentada reunió, i sense cap treball fet a tal efecte, l'endemà mateix d'aquella trobada de dijous al Consell Comarcal del Garraf, el Govern de Cubelles fa un altre brindis al Sol dels que ens té acostumats, i es manifesta a favor.

A favor de què?!!

No volem acabar aquest escrit/comunicat, remarcant que ens posem a la disposició d'ambdós Consells Comarcals i de les seves presidentes al cap d'avant, per a liderar aquesta reclamació que castiga injustament un territori, i de tots aquells que vulguin fer efectiva la petició d'un veritable treball en equip, que no exclogui a ningú i sense polítiques de fets consumats, o merament fotogènics.

Perquè hi ha molt per fer, i tothom és necessari.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No