Relats

Dos castells de focs inoblidables

Montserrat Lago 10-03-2019 9:58 Lectures 824

El primer d’ells a Vilanova i la Geltrú, Alberto, propietari de “La Viña” que va tenir molt d’èxit als 70, va organitzar veure el Castell des d’un buc escola noruec ancorat davant de Vilanova, fins aquí tot perfecte.

Arribem a la barca que ens havia de dur, i aquí ja comença el drama, joves disposats a gresca esbojarrada mentre esperaven la primera barqueta que seria comanada per un jove en pràctiques. Va sortir el primer viatge i ja en veig témer el pitjor, tal qual, en sortir de la bocana quasi ens estavellem contra un iot que celebrava una festa o tornava d’ella, suposo que un xic passat de rosca, no ens vàrem donar una bufetada de morros perquè la Verge del Carme ens va ajudar. Jo estava esgarrifada i les persones de bon judici, idem de idem, els més joves saltant i brincant, en una disbauxa esgarrifadora.

Quan vàrem arribar al vaixell escola, vaig besar el terra, avisant ràpidament a l’Alberto que anés al lloc de sortida doncs tothom anava molt passat de rosca. 

Crec que no prendre cap beguda, i al següent viatge van tornar ràpidament per trepitjar terra sòlida.

Segon castell de focs, aquest a Sitges. Vam anar amb uns amics estrenant un flamant i caríssim cotxe.

En Joaquim, el meu marit, sabia de dreceres per tallar una mica de camí.

Castell de focs des de Terramar, fins aquí tot perfecte. La tornada és tota una epopeia, el nostre amic un mica engelosit per les lloances en el Joaquim per la seva habilitat en saber de camins més curts, va voler inventar el seu propi itinerari, endinsant-se muntanya amunt sense camins ni res de res, els conills saltant davant el llum dels fars i perduts per complert, fins arribar en una masia, les dues de la matinada ben bé, que van sortir, lògic, amb escopeta disposats a enfrontar-se a un perill desconegut, en veure quatre ànimes perdudes per els camins, ens van donar aigua a més d’explicar com sortir d’aquell laberint.

Total el “carter” del cotxe a parir  panteres.

Dos castells de foc emocionants molt més enllà de les llums i jocs espectaculars de colors.

Mirant al voltant

Montse Lago

Montse Lago

Un món obert als sentits

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres