Relats

Glòria fugissera

Montserrat Lago 06-08-2018 22:07 Lectures 471

Glòria, Glòria... Xavier l’acaba de veure caminant decidida per la Diagonal, darrera amics i espòs. Ell sempre davant com la vigia que ha de portar a qui la segueix cap a la glòria fent honor al seu nom

Ha estat una casualitat, quans anys han passat? Més de trenta amb seguretat des del aquell adéu que el va marcar a ferro rogent, covard, apocat, espantat, què va succeir realment. No pot oblidar les seves càlides mans, els petons abrusadors d’aquells llavis sempre generosos, afectius. La dona dels seus somnis que va deixar escapar, la mare s’espantava en quan la veia actuar per televisió, provocadora, sensual, atraient, de picar somriure, tothom queia als seus peus, i ell, ell era l’escollit per aquella deessa, la mare no ho entenia. Et vols casar amb una tiri títera? Ni ho somnies. Ni un Euro, tot per l’església això és el que faré si et cases contra la meva voluntat. Tot plegat es va vendre per un plat de llenties.

Finalment Glòria va marxar a Florida; fent-se una aureola de bona fama dins de la música llatina, al llarg dels anys l’ha vist en revistes, documentals, per arreu el seu rostre rialler, els anys l’han atorgat encara més elegància, el cabell negre com l’atzavara és ara plata, no s’ha tenyit donant-li aquest to una nova lluminositat al rostre, fins i tot ha estat model d’una firma dedicada a l’atenció de la dona madura.

Quan l’ha vist fent de timoner amb els amics, una pel·lícula ha tornat a passar per davant dels seus ulls, ja res es pot fer, la va perdre, mira la caixa forta que guarda un bon paquet d’accions, perles, gemmes de tots tamanys i colors; però el brillant millor de la corona, ha passat avui per davant dels seus ulls fugisser, es va deixar comprar, així de senzill i dur..

(de la vida real)

Mirant al voltant

Montse Lago

Montse Lago

Un món obert als sentits

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No