Eleccions municipals

Alcaldies en femení

Neus Benavent 18-06-2019 11:45 Lectures 1468
Aurora Carbonell, primera alcaldessa de Sitges. Eix

Aurora Carbonell, primera alcaldessa de Sitges. Eix

Fa 8 anys vaig escriure i publicar un article amb el títol : “Paritat a les alcaldies de la comarca”. Al llarg dels anys, la situació ha anat canviant, des la primera alcaldessa de la comarca, la companya Mònica Miquel, a Cubelles, ha anat augmentant el nombre de dones alcaldesses fins a la situació actual, en que amb la primera alcaldessa de Sitges, la Aurora Carbonell, tenim ja el 100 % dels ajuntaments de la nostra comarca dirigits per una dona.

Es podrà argumentar que no és un panorama paritari, ni equitatiu, i, de fet, si posem la vista només en els darrers anys, potser no ho és, però si obrim el focus de visió, i analitzem tots els anys i segles en que els ajuntaments han estat en mans exclusivament masculines, el fet que ara ho estiguin en mans femenines, no és més que una restitució minúscula de la injustícia històrica.

La situació actual de la nostra societat, de la nostra comarca, és molt diferent de la de fa 8 anys, tant socialment, amb la crisi-estafa i les seves repercussions, com nacionalment, amb el procés i les seves conseqüències, com des del feminisme, amb l’auge i l’èxit dels darrers 8 de març, les vagues, manifestacions i reivindicacions, com amb l’augment de postures masclistes  en l’àmbit polític.

Tot plegat fa que la lluita feminista sigui molt  necessària, arreu, en tots els àmbits, i evidentment, també des de dins les institucions, i per tant, tal com vaig escriure fa 8 anys, torno a incidir en que ara cal veure si aquest fet es tradueix en una major intensitat en la política de gènere de cada ajuntament.

Les dones, per una qüestió d´empatia, per pertànyer a la meitat més maltractada socialment en tots els aspectes, hauríem de tenir una major sensibilitat per a aquesta problemàtica, i per tant, quan tenim el poder, que tant ens consta d’obtenir, haurien d’implementar polítiques que afavoreixin la equitat.

Aquesta és, un cop més, una oportunitat local i comarcal que no es pot malbaratar.


Neus Benavent i Vallès
Casal de Dones “Tomasa Cuevas Gutiérrez”

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No