Eleccions municipals

Alcaldies en femení

Aurora Carbonell, primera alcaldessa de Sitges. Eix

Aurora Carbonell, primera alcaldessa de Sitges. Eix

Fa 8 anys vaig escriure i publicar un article amb el títol : “Paritat a les alcaldies de la comarca”. Al llarg dels anys, la situació ha anat canviant, des la primera alcaldessa de la comarca, la companya Mònica Miquel, a Cubelles, ha anat augmentant el nombre de dones alcaldesses fins a la situació actual, en que amb la primera alcaldessa de Sitges, la Aurora Carbonell, tenim ja el 100 % dels ajuntaments de la nostra comarca dirigits per una dona.

Es podrà argumentar que no és un panorama paritari, ni equitatiu, i, de fet, si posem la vista només en els darrers anys, potser no ho és, però si obrim el focus de visió, i analitzem tots els anys i segles en que els ajuntaments han estat en mans exclusivament masculines, el fet que ara ho estiguin en mans femenines, no és més que una restitució minúscula de la injustícia històrica.

La situació actual de la nostra societat, de la nostra comarca, és molt diferent de la de fa 8 anys, tant socialment, amb la crisi-estafa i les seves repercussions, com nacionalment, amb el procés i les seves conseqüències, com des del feminisme, amb l’auge i l’èxit dels darrers 8 de març, les vagues, manifestacions i reivindicacions, com amb l’augment de postures masclistes  en l’àmbit polític.

Tot plegat fa que la lluita feminista sigui molt  necessària, arreu, en tots els àmbits, i evidentment, també des de dins les institucions, i per tant, tal com vaig escriure fa 8 anys, torno a incidir en que ara cal veure si aquest fet es tradueix en una major intensitat en la política de gènere de cada ajuntament.

Les dones, per una qüestió d´empatia, per pertànyer a la meitat més maltractada socialment en tots els aspectes, hauríem de tenir una major sensibilitat per a aquesta problemàtica, i per tant, quan tenim el poder, que tant ens consta d’obtenir, haurien d’implementar polítiques que afavoreixin la equitat.

Aquesta és, un cop més, una oportunitat local i comarcal que no es pot malbaratar.


Neus Benavent i Vallès
Casal de Dones “Tomasa Cuevas Gutiérrez”

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!