Viticultura

L​a JNC dóna suport als viticultors del Penedès

JNC 25-09-2019 14:04 Lectures 361

La Joventut Nacionalista de Catalunya reclama una Taula de preus on poder-hi debatre també el model del sector del Cava

El passat dissabte 21 de setembre, la JNC va aprovar al Consell Nacional celebrat a Sentfores (Osona) una moció que reivindicava la pagesia com a motor social, econòmic i de la identitat del Penedès, i en la que demana mesures a la conselleria d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

La JNC dóna suport als viticultors, i molt especialment als joves viticultors, que representen el futur i la supervivència del sector. En aquest sentit demana una Taula de sector, on tots els agents implicats, des dels sindicats, Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, i l’Associació de Viticultors del Penedès, els representants de les DO Penedès i Cava, així com les administracions implicades, els Ajuntaments i Consells Comarcals de la Vegueria, el Delegat del Govern a la Vegueria, i la mateixa Conselleria, amb els principals cellers obrin el debat sobre el preu i el model del sector.

Per altra banda es van plantejar altres mesures que es reivindiquen a la Conselleria d’Agricultura com també a les empreses, per exemple, l’empenta en l’aprovació del Pla Territorial, així com una Taula multisectorial on poder oferir un impuls a la promoció econòmica i al model de promoció turística sostenible del Penedès. La moció aprovada per la JNC contempla mesures encaminades a potenciar l’economia del territori que en darrera instància també contribueix a preservar el paisatge i el model vitivinícola, fonamentals en la identitat penedesenca i imprescindibles per garantir oportunitats de futur als joves del territori.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré