PDeCAT

Candidatura de Conrad Rovira a la presidència de l'agrupació local del PDeCAT

Conrad Rovira. Eix

Conrad Rovira. Eix

Els finals de cicle no són fàcils de resoldre. Quan vàrem començar a parlar amb gent del partit (el PDeCAT de Vilanova) i vàrem veure que la percepció de fi de cicle era compartida, vàrem començar a preparar una candidatura per a dirigir l'organització local. D'això ja fa temps.

Els finals de cicle mostren símptomes clars, pèrdua de dinamisme, dificultat per incorporar nova militància i augment excessiu de la cohesió. La tendència natural d'un grup humà cap a la cohesió es transforma en un problema quan les diversitats internes acaben amb la renúncia de les posicions minoritàries fent que el grup es faci cada cop més cohesionat però també més petit i dèbil.

Presento candidatura a la presidència de l'executiva amb la proposta de coordinar el procés de recuperació de l'agrupació local del PdeCAT que un final de cicle mal resolt ha deixat en mot males condicions. La inexistència d'esforços per a convèncer nous associats combinat amb la falta d'estimuls cap als que ja n'erem ha provocat una lenta pèrdua de massa que s'ha accelerat darrerament amb dimissions - i en alguns casos sortida del partit - del president, del vicepresident, del tresorer i de dos vocals de l'executiva. Un debilitament que ja venia de lluny i que s'ha acabat traduint també en uns resultats molt per sota dels esperats a les municipals.

Cap invent estrany ni cap promesa il·lusòria per encaminar la recuperació. Dedicar temps als associats, que ja vaig coordinar setmanalment mentre va ser possible, informant-los i demanant-los opinió dels temes de ciutat. No som un partit assembleari però tampoc un regiment d'artilleria. Dedicació a projectar la imatge del partit a la ciutat tant en aquest digital on escrivim sovint com a Canal Blau on som convidats a títol individual a tertúlies i debats. L'espai digital, que és el meu territori, complementarà els canals de comunicació. Cap invent, només poder continuar fent a casa el que hem hagut de fer fora. Augmentar la presència i participació en els nivells supramunicipals del partit on ja hi som com associats i on "els de Vilanova" ja som nosaltres. Cap invent, només continuar dedicant feina al partit obrint-lo a aquelles persones identificades amb el nostre espai polític. Una obertura al partit que ja hem fet als nostres entorns i que ens ha fet veure el que era evident, que l'espai polític que representem té molta capacitat d'incorporació tant de nous associats com de compromisos de col·laboració ferma.

Cap invent ni ocurrències. Només farem el que s'hagués hagut fe fer fa temps. Som un grup de gent experimentada que es planteja recuperar el tremp del partit en dos o tres anys a partir de l'evidència d'una base social molt amplia i diversa del nostre projecte polític.

Recuperar el partit en dos o tres anys deixant-lo on hagués hagut d'estar sempre i deixant-lo en mans de qui pugui esdevenir la imatge de futur a mitjà i llarg termini.

Queda fet l'anunci de la candidatura. En els pròxims dies indicarem els detalls. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!