Economia local

El petit comerç

Carolina Arenas Jové 29-11-2019 16:55 Lectures 1310
Carrer Sant Gregori aquest matí. Eix

Carrer Sant Gregori aquest matí. Eix

Ara que s’acosten dates Nadalenques i grans èpoques de compres a gran escala no puc evitar recordar quan els nostres carrers, el nostre centre comercial a cel obert, era capdavanter i gent d’arreu s’acostava a fer les seves compres.

Estem vivint un canvi en la manera de consumir i el món avança cap a la globalització i els compres amb un click des del sofà de casa, des del mòbil o la tauleta.

Però crec que és feina de tots preservar el que ens queda, aquests dies fa molta pena caminar pel carrer Sant Gregori, desert i sense els seus botiguers de tota la vida, els darrers mesos hem vist la decadència instal·lant-s’hi de manera impactant. Permeteu-me donar ànims als pocs que queden en un carrer que ha perdut el color, la llum i l’alegria.

Baixant per Caputxins i Sant Sebastià la cosa sembla que millora, i m’alegra veure els de sempre resistint, El Camañes, Calserra, la Sabateria Carbonell, Cal Gil, la Llibreria Llorens... i els nous, es clar, els que han apostat per tenir un petit negoci i lluitar-lo dia a dia. No hem d’oblidar que la Rambla ja és dels grans, tret de la Juani, Cal Albà i quatre més que semblen impertèrrits al pas del temps, la resta ja no hi són.

Fem un cop de cap, està molt bé comprar per internet i tenir la facilitat d’una compra ràpida i àgil, avui en dia poca gent no ho fa, però intentem també fer consum de proximitat, de barri, de ciutat. Els botiguers són petits empresaris que escullen personalment el gènere que venen, que aixequen la persiana cada dia sabent que competeixen contra el món sencer i malgrat això ofereixen un servei de qualitat, de proximitat. On cada client no és un número és una persona a la que escolten i assessoren sobre les seves necessitats.

Son aquests botiguers i botigueres i els seus treballadors els que cuiden el carrer i posen la seva passió en el que fan. No és estrany veure a primera hora del matí els comerços escombrant i fregant el seu tram de carrer i petant la xerrada abans d’afrontar un dia mes. Ens decoren els carrers per festes i celebracions locals, patrocinen festes majors i carnavals, ajuden als esplais i escoles dels vostres fills i les paneres de nadal.

AJUDEM-LOS ENTRE TOTS A QUE PUGUIN MANTENIR LES PERSIANES A PUJADES. Una ciutat sense el petit comerç perd la seva essència.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No