Política municipal

Autòdrom Terramar, ple de 28 de gener del 2020

Manifestació contra l'autòdrom al ple de Sant Pere de Ribes. APMA

Manifestació contra l'autòdrom al ple de Sant Pere de Ribes. APMA

Moltes gràcies, alcaldessa per haver-nos permès d’intervenir en aquest ple. També moltes gràcies als grups polítics Construïm, ERC i Fem Poble per impulsar aquesta moció sobre l’Autòdrom de Terramar. Gràcies, finalment a tots aquells que ens han volgut acompanyar, els qui estan aquí i els que han hagut de marxar per la dilació en el temps del desenvolupament d’aquest Ple.

Sóc president de l’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient del Garraf (APMA GARRAF) però parlo en nom d’un col.lectiu més ampli (veíns de Rocamar, de les Minivilles, Biodiversitat Sitges i altres) que s’ha posat en estat d’alerta quan ha sabut la magnitud del que es vol fer a l’autòdrom i en el seu entorn.

Ens preocupa el que es farà dins l’anella però encara més la manera com s’afectarà l’entorn natural fora de l’anella.

Dins l’anella ens preocupa el destí de 35 oliveres al nord de Can Sidós, emplaçament per a un hotel de nova planta.

Fora de l’anella ens preocupa el corredor biològic de la Riera de Ribes, totalment incompatible, entenem nosaltres, amb el que ha de ser l’entrada principal del reconvertit nou hipòdrom, els nous accessos viaris que veiem com a excessius, la quantitat d’hotels, especialment el que es preveu construir fora de l’anella, i l’aparcament per a 3260 vehicles, (30.000 m2 aproximadament, 3 ha, 6 camps de futbol), que no només afectarien paisatgísticament un paratge qualificat com a sòl d’alt interès agrícola sinó que alteraria severament el règim hidrològic de la riera. Tothom sap l’excés de quitrà i de ciment a la comarca i tothom sap que no és el mateix un terra que drena que un terra impermeabilitzat per asfalt o ciment. Si canviem 30.000 m2 de terra que drena l’aigua per 30.000 m2 d’asfalt, estem del tot segurs que això, en cas de pluja intensa, no posarà en risc persones i urbanitzacions properes?

No em vull allargar. Deixo altres detalls per parlar-los en una taula de diàleg, perquè això va de diàleg. No vegi, senyora alcaldessa, en el nostre acte de protesta, una simple rebequeria de persones descontentes o una operació de desgast polític. Miri això d’avui com una oportunitat per donar pas al diàleg.  Senyora alcaldessa, ens coneixem de fa molts anys i la tinc per una persona dialogant. Compartim una mateixa professió, la de l’ensenyament, que es basa en la paraula. Passi el que passi amb la moció estic gairebé segur que, més enllà de majories absolutes, voldrà escoltar les nostres raons, voldrà donar una oportunitat al diàleg per evitar que un projecte com aquest pugui fer un mal irreversible al territori de tots.

Moltes gràcies!Últims articles publicats


També et pot interessar