Coronavirus

Sempre és un bon moment per fer de iaia

Silvia Aparicio 03-04-2020 9:46 Lectures 918
Avia parlant per tlf. Freepik

Avia parlant per tlf. Freepik

La iaia té mes de vuitanta anys, en son molts, però encara els celebra, sobretot per veure la cara dels néts. El fet de comptar anys, a ella, ja li és igual. Els anys ja no valen per res, creu que els que venen son de regal.

Sempre pensa, un any més i encara sóc aquí.

Això del coronavirus, el virus i la corona i tot junt, ha estat un nyap, un mal de cap del què ella no entén gairebé res. La televisió tot el dia que parla, els fills tot el dia que truquen i li expliquen, ella no hi està gaire d'acord però es resigna.

Ara toca no sortir i no anar a comprar sola, que ja li deixaran el menjar a la porta de casa i que no es preocupi de res, que es cuidi molt i estigui per ella, que no té un altra cosa que fer.

No la deixen respondre que ella vol sortir i fer la seva. Als seus anys no té por de res i mira, total, ja té uns quants de regal, però li sap greu no fer cas als fills, calla i torna al sofà. A veure que fan amb tot plegat.

A les sis de la tarda, com cada dia des de que està confinada, truca al seu net Pau, el que ha vist néixer i créixer dia a dia

- Com estàs carinyo?

- Bé.

- Que fas?

- A casa, iaia. No puc fer res més.

- Estudia una mica, vida.

- Sí

El net és de poques paraules i la iaia no acostuma a treure-li gaires més. Les mateixes preguntes que esperen les mateixes respostes.

Demà a les sis de la tarda tornarà a trucar, una dia més i una mica menys per tornar-lo a veure. Això es l'únic que entén i sent d'aquest virus que empaita el món.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres