Festes populars

Per una Festa Major del Vendrell global

Miquel Casellas 16-08-2020 9:57 Lectures 624

Ara que no tenim ni protocol de festa major ni administradors, és el moment de parlar de coses serioses per dissenyar una nova festa grossa per Santa Anna. En el moment que descobrim que el prestigiós protocol de festa major que altres ajuntaments varen gosar imitar es va aprovar d’una forma fraudulenta en l’anterior legislatura és el moment d’aprofitar aquest buit legal abans que els protectors del calze dels vendrellencs de tota la vida en facin un altre i tornin a imposar altres figures amb més poder que els pobres administradors que eren voluntaris amb molta feina i responsabilitat a les seves esquenes.

Tenint en compte per altra banda que ara tenim una regidoria de Cohesió Territorial que porta la Bárbara Peris que vol donar una mica del que diu el nom, doncs és el moment de fer una festa major del Vendrell versió segle XXI. No vull dir el que es fa cada any per Santa Anna que com a norma general queda ubicat entre la carretera de Valls i la Riera de la Bisbal sinó realment una festa major del Vendrell des del Nou Vendrell fins a l’ombra de l’Hotel Ra  i de la rotonda del costat del Mc Donald’s de Roda de Berà fins al costat del Lid’l a tocar al terme de Calafell.

Evidentment el castell de foc el llençarem en la zona del Nou Vendrell perquè tot el municipi pugui veure els coets il·luminar el cel.

Unes vistes que poden arribar fins més enllà de l’Arboç. Els concerts de festa major doncs els posem a la platja de Coma-ruga que ja hem descobert amb el Festiuet que és el lloc perfecte i la música no molesta a ningú. Evidentment els castells a la plaça Vella que té les mides ideals perquè els Nens del Vendrell ens demostrin un cop més que aguanten el tipus amb dignitat després dels castells de nou que varen fer en la seva darrera època gloriosa.

Els balls de festa major doncs s’haurien de fer a la Rambla Cañas que és un d’aquests espais públics poc aprofitat i que com es va comprovar en la darrera Fira de Santa Teresa pot atraure un públic molt nombrós quan l’artista és prou conegut.

Les esperades havaneres a Sant Salvador que és un lloc ideal per recordar el passat mariner d’alguns barris del Vendrell.

La cercavila de foc és una cosa que ja no podem tocar del seu itinerari habitual perquè costa trobar al municipi una alternativa realment efectiva. Evidentment l’encesa del campanar doncs al lloc que correspon.

El Francàs hauria d’acollir una ballada de lluïment dels grups de cultura popular del Vendrell. La gent que estan en aquelles contrades extremes del terme municipal també han de gaudir de la festa major del seu poble, no pas aquesta política de festes majors as granel per a cada nucli urbà que resulta una gran despesa pública.

Llavors un ingredient prou interessant com el Ball de Malcasats s’hauria de fer en diferents punts del municipi del Vendrell com Sant Vicenç de Calders o Sant Salvador, en diferents barriades perquè la festa major ha d’arribar com a més llocs millor. No hem de reduir els actes principals a on sempre s’ha fet. Ens hem d’actualitzar i incorporar nous espais a aquesta festa grossa del Vendrell, tot i que jo sempre he cregut que la proposta més popular del Vendrell estan en les seves festes dels Barris.

A la plaça de Ca l’Escori també es podria celebrar algun tipus d’activitat per als més menuts com també la plaça de la Sardana que estan a la perifèria de la zona d’actes de festa major.

Evidentment aquesta proposta trenca una mica els esquemes que tenim molts de nosaltres pel que fa a la Festa Major del Vendrell, però jo crec que també és una aberració mantenir aquests límits actuals que abans he comentat i que en alguna edició no han traspassat ni la via del tren. Aquí s’ha de fer un debat entre les diferents parts del municipi. No ha de ser al plenari municipal perquè aquests temes són massa profunds perquè sigui debatut per polítics a la recerca de vot que ara estan en altres històries que a vegades cauen molt lluny d’aquí. A veure si algun dia ens actualitzem com ho fem amb els nostres mòbils i som capaços de portar a terme una festa major adequada al Vendrell del segle XXI i deixem el segle XX i el XIX enrere que ja toca.

Què t'anava a dir

Miquel Casellas

Miquel Casellas

Un garbell de les petites llavors que et trobes pel camí de la vida

http://www.miquelcasellas.blogspot.com.es/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No