Ple municipal

La CUP de Gelida denúncia que l’alcaldessa els ha intentat deixar sense representació al ple

Quim Navales, regidor de la CUP de Gelida. Eix

Quim Navales, regidor de la CUP de Gelida. Eix

La CUP ha substituït darrerament el seu regidor en un procediment força habitual que l’equip de govern (ERC, Gelida per la República i Comuns) ha intentat aprofitar per alterar les majories al ple.

El passat 21 de juliol l’assemblea local de la formació anticapitalista va tramitar la documentació per tal de que Quim Navales i Morera pogués prendre l’acta de regidor en substitució de Rubén López, que havia representant als cupaires a l’ajuntament durant els darrers anys. Després de tres mesos, l’alcaldessa Lluïsa Llop negava que l’ajuntament hagués rebut aquesta documentació i deixava sense representació a la CUP en el ple d’aquest mes. No obstant, i després de diverses gestions realitzades a la Junta Electoral Central (organisme que gestiona aquests tràmits) la CUP va poder comprovar que la documentació necessària perquè el nou regidor pogués ocupar la seva cadira al consistori, es trobava a l’Ajuntament des del passat 12 d’agost.

La CUP de Gelida vol denunciar que se l’ha intentat deixar sense veu aprofitant un tràmit administratiu i el seu nou representant, Quim Navales, denúncia que “s’ha intentat silenciar a les 231 gelidenques que van fer confiança a la CUP a les eleccions municipals, però avui ja podem afirmar que tindran la seva veu representada al plenari”. De la mateixa manera des de la CUP de Gelida han volgut denunciar la falta d’ètica d’aquest tipus de maniobres per part d’un equip de govern que havia fet de la transparència la seva bandera de campanya.

Un vot decisiu

Cal recordar que amb l’actual composició del consistori, les forces de govern (ERC, Primàries i Comuns) sumen sis vots, els mateixos que el PSC a l’oposició, amb la qual cosa el vot de la CUP és decisiu alhora de conformar majories i tirar endavant propostes de govern. En cas de que la maniobra per deixar sense representació a la CUP en el ple de setembre hagués sortit bé, l’equip de govern hagués pogut aprovar qualsevol iniciativa amb el vot de qualitat de l’alcaldessa.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar