Comunicat de l'Ajuntament de Gelida davant el comunicat fet públic per la CUP Gelida

Ajuntament de Gelida 24-09-2020 13:38 Lectures 478

Davant el comunicat fet públic pel grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular de Gelida, en referència les credencials i a la presa de possessió del regidor Quim Navales, des de l'Ajuntament de Gelida desmentim fermament les acusacions fetes per aquest grup municipal.

Per aquest motiu, expressem que des de l'Equip de Govern, encapçalat per l'Alcaldessa Lluïsa Llop, no hi ha hagut cap manipulació ni intencionalitat en el retard de la tramitació i l'arribada de la credencial del regidor de la CUP, Quim Navales, al consistori.

La tramitació d'aquesta documentació ha seguit els seus procediments habituals en aquests casos, iniciats amb la renúncia el passat 21 de juliol de l'anterior regidor, Rubén López, i la posterior renúncia anticipada de la Núria Pérez. Trametent tota la informació necessària a la Junta Electoral Central, el 22 de juliol, l'endemà de la renúncia per part de la secretaria de l'Ajuntament, en una feina merament tècnica, rebent la confirmació de la recepció de la documentació el 27 de juliol. Des d'aquell moment fins al 21 de setembre l'Ajuntament no té constància de la recepció de cap correu ni notificació per part de la Junta Electoral en referència a aquesta tramitació, aquest fet no desperta sospites per part del Departament Jurídic del consistori en tenir el mes d'agost, com a mes inhàbil, al mig.

En data de 21 de setembre de 2020 mitjançant trucada telefònica el Regidor entrant comunica a la secretaria de l'Ajuntament que des de la Junta Electoral se li ha comunicat telefònicament que s'havia tramès la seva credencial a l'Ajuntament de Gelida en data de 13 d'agost mitjançant correu electrònic, sense que hi hagi cap constància de rebut per part del consistori. Des de la secretaria es contacta telefònicament amb la Junta Electoral Central, i es verifica que no hi ha cap notificació electrònica, únic mitjà vàlid de notificació, i es comprova un error en el correu electrònic al qual havien dirigit la credencial. Verificat el correu arriba la documentació necessària per a la presa de possessió del regidor entrant i es pot procedir a la seva comunicació i remetent al regidor entrant tota la documentació complementària necessària per a la seva presa de possessió el 21 de setembre.


Per altra banda, i respecte a l'acusació de la CUP en referència a un possible endarreriment intencionat de la credencial per aprovar la dissolució del Patronat d'Esports en aquest ple, tal com el regidor cupaire va referir en el mateix ple, val a dir que el seu vot era irrellevant a efectes d'aprovació d'aquest punt, donat que com estableix l'article 33 dels Estatuts del Patronat, aquest només es podrà dissoldre en dos supòsits, a petició de la Junta Rectora, l'acord de la qual ha de ser adoptat per unanimitat i ratificar-se per l'Ajuntament en Ple per acord de la majoria absoluta dels seus membres, o quan ho acorda l'Ajuntament amb el Ple amb el quòrum dels dos terços del nombre legal dels seus membres. Aquesta segona, era la fórmula que es plantejava des de l'equip de govern en el passat ple, fet que només es complia si la proposta es podia aprovar amb el vot favorable del PSC independentment del vot de la CUP.

Volem deixar clar, que des de l'Alcaldia i l'Equip de Govern, no s'ha volgut deixar sense representació al ple a cap formació política i com a conseqüència sense veu a cap regidor del consistori, com demostra el fet que a proposta de l'Alcaldessa ja s'havia ajornat el ple ordinari, previst per una setmana abans esperant l'arribada de la credencial del regidor.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No