Referèndum

Vam guanyar

Eva Mata Sendra 30-09-2020 20:21 Lectures 606
Eva Mata Sendra. Eix

Eva Mata Sendra. Eix

Qui pensi que el referèndum celebrat l'1 d'octubre del 2017 ha passat a formar part de la paperera de la història del nostre país i que no va donar els fruïts desitjats, vull dir-li que no és així, que està equivocat o equivocada. Se'ns dubte! No cal pensar-hi gaire per arribar un cop i un altre a la mateixa conclusió: Vam guanyar!

Vam guanyar perquè l'1 d'octubre del 2017 marca un abans i un després en la història de la democràcia del nostre país.

Vam guanyar perquè Europa i el món ens va mirar, i va veure un país democràtic que posa la urna al centre del seu ideari i com a únic argument, confrontat a un país demofòbic amb la porra i la violència com a argument.

Vam guanyar perquè la societat es va activar per protegir davant la ignominiosa acció violenta policial, allò més preuat, la democràcia.

Democràcia, quina paraula tan utilitzada últimament! La democràcia, al capdavall, és aquella capacitat d'arribar a acords sobre tots els temes. Com a base de la democràcia jo crec en les 3 veritats: la teva, la meva i la veritat. És revelador anar a l’origen per entendre el present i millorar allò que va fallar, i aquest origen és l'1 d'octubre del 2017 amb una urna com a icona.

Eva Mata Sendra
Portaveu ERC El Vendrell

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No