Política municipal

SOM VNG insta al consens per l'elaboració d'uns pressupostos municipals anticrisi

Ester Franco i Enver Aznar. Eix

Ester Franco i Enver Aznar. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova i la Geltrú, com tantes altres ciutats, viu un moment molt difícil a conseqüència de la pandèmia. Des que va començar la pandèmia ja vam demanar que es modifiquessin els pressupostos de 2020. El juliol es va elaborar un pla de xoc, amb les propostes de tots els grups, per fer-hi front. Per a SOM VNG, ara és el moment de passar de les bones intencions als fets. Per això, proposa a tots els partits del consistori, especialment al govern municipal, a iniciar els diàlegs per elaborar uns pressupostos per al 2021 que donin resposta a la situació. Així doncs, la formació considera que la situació en què ens trobem fa urgent iniciar ja el diàleg i aprovar els pressupostos com més aviat millor, sobretot tenint present que per a moltíssimes persones plou sobre mullat.

La proposta que ha presentat avui SOM VNG planteja uns pressupostos que tinguin tres línies centrals: fer front a l'emergència social, les polítiques d'habitatge i la reactivació i transformació de l'economia. Pel que fa al primer eix, cal tenir present que moltes persones s'han vist de la nit al dia sense feina, amb menys ingressos o directament sense cap ingrés. No només es tracta d'enfortir l'economat, sinó que cal posar més recursos contra la pobresa energètica, incrementar els recursos en dependència perquè la precarietat i la pobresa no es cronifiquin en aquestes famílies.

En el segon eix, SOM VNG constata que les mesures del govern central i de la Generalitat són insuficients, i les del govern municipal encara més. L'habitatge representa un percentatge molt elevat en les despeses de la majoria, per això planteja que caldria no tan sols incrementar les ajudes per pagar el lloguer sinó també modificar els criteris perquè aquests s'ajustin a la realitat. De la mateixa manera, planteja la necessitat d'incrementar les ajudes a la rehabilitació i disposar de més fons propis per adquirir habitatges buits per posar-los en lloguer social. Pel que fa al tercer eix, la regidora Ester Franco ha plantejat la necessitat d'incrementar les ajudes a les empreses, i no només destinar-les a pal·liar la situació, sinó també a incentivar la digitalització i la creació de noves empreses lligades als sectors emergents i sostenibles.

En la proposta que han presentat els regidors de SOM VNG aquest matí també està present la situació en què es troben serveis municipals com la neteja viària, la recollida d'escombraries i la jardineria, tres serveis sobre els quals s'han iniciat els tràmits per recuperar la gestió directa. La brutícia dels carrers exigeix una acció urgent sobre aquesta qüestió, i en aquest sentit el portaveu Enver Aznar ha demanat al govern que actuï i faci realitat la municipalització durant el 2021. Finalment, la regidora Ester Franco ha recordat que els pressupostos de 2020 han acabat als tribunals per incomplir el conveni col·lectiu de l'Ajuntament, i que els pressupostos de 2021, en plena pandèmia, no poden acabar de la mateixa manera, pel que ha exigit respecte al conveni i les treballadores i els treballadors del consistori.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local