Crisi a la indústria

La Intersindical-CSC denuncia que les ferides mal tancades a Saint Gobain es tornen a obrir a Bergé en forma de vaga

L'assemblea de treballadors considera il·legal la decisió de Saint-Gobain i lamenten que l'empresa els estigui robant el seu lloc de treball i el futur de les seves 43 famílies

Intersindical-CSC 14-10-2020 10:49 Lectures 1786

L’empresa Saint Gobain de Bellvei treballa amb diverses empreses subcontractades. La més important d’aquestes és Bergé Logística SL que subministrava carretoners a la cristallera. Els treballadors que realitzaven aquesta feina s’han anat subrogant en diverses empreses (OM, CTC i ara Bergé) des que la mateixa Saint Gobain va subcontractar-la fa més de deu anys.

Saint Gobain ha rescindit unilateralment el contracte que tenia amb Bergé, una notícia que els treballadors han sabut de manera no oficial el passat 7 d'octubre. Això suposa una nova amenaça de tancament d'una empresa arbocenca, que afectaria 43 famílies més.

L'assemblea de treballadors considera il·legal la decisió de Saint-Gobain i lamenten que l'empresa els estigui robant el seu lloc de treball i el futur de les seves 43 famílies que fins ara ja han estat patint un ERTO diversos dies de cada mes. Els llocs de treball no han desaparegut, de feina per fer n’hi ha, el dia 13 d’octubre han començat treballadors d’ETT a cobrir aquesta feina. Tot plegat ho considerem una maniobra bruta de Saint Gobain per estalviar-se indemnitzacions i recuperar la pau social a l’empresa.

Des de la Intersindical-CSC considerem que els acords als quals van arribar el passat setembre l’empresa Saint Gobain i els comitè dels treballadors, mediats pel Departament de Treball de la Generalitat l’únic que han fet ha estat canviar de nom els treballadors que es queden sense feina, ja que estem segurs que la recol·locació dels treballadors de Saint Gobain es farà a costa dels llocs de treball de Bergé. Aquests acords han estat una molt mala solució per la comarca del Baix Penedès, la més castigada per l’atur al Principat. La Generalitat hauria hagut de tenir una visió més àmplia a l’hora de fer una mediació, ja que la seva obligació és vetllar per tots els llocs de treball i no només pels de les empreses matrius, per tant exigim que intervingui de manera activa en aquest cas.

Per tot això, considerem que l’ERO que planteja Bergé és fraudulent, i per tant davant aquesta situació, els treballadors han anunciat que comencen una vaga indefinida aquest dimecres 14 d'octubre amb mobilitzacions ininterrompudes, com a resposta al trencament de la pau social per part de l’empresa. Aquestes mobilitzacions no s’aturaran fins que no hi hagi una recol·locació dels 43 treballadors que ara estan en perill de perdre la feina.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No