Medi ambient

Comencen les obres del mur de la vergonya a Rocamar

Manifestació contra el mur a la riera de Rocamar. Eix

Manifestació contra el mur a la riera de Rocamar. Eix

Els veïns de la Urbanització Rocamar, lluitem des de fa molts anys per a evitar la construcció d'aquest mur del qual ja han començat a construir els fonaments. Segons l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes aquest mur és per a la inundabilitat de la Urbanització Rocamar, però aquesta Urbanització mai s'ha inundat...

El projecte és un atemptat mediambiental irreparable, ja que la riera és un important connector ecològic amb la zona PEIN. Forma part de Xarxa Natura 2000, catalogada com ZEC i ZEPA, molt important per als ocells i altres espècies de fauna autòctones. El projecte inclou la tala d'arbres, alguns d'ells centenaris.

Després de diverses negociacions fallides amb l'Ajuntament de Ribes i el ACA per a buscar alternatives més sostenibles amb el medi ambient, ens ha portat a presentar un recurs contenciós administratiu per a frenar aquest despropòsit.

Per això reclamem al ACA i a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes que freni aquesta destrucció innecessària d'aquest ecosistema natural i de la qualitat de vida dels seus veïns.

Els punts que reclamem són els següents:

- STOP immediat de les obres en espera de la sentència judicial.

- Que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes compleixi amb la seva funció d'escoltar als seus veïns i als experts mediambientals i buscar altres possibilitats menys agressives que hem presentat.

- Respectar la fauna i la flora actual que inclou arbres centenaris i espècies protegides.

Per altra banda, hem creat una recollida de signatures a change.org.

També et pot interessar