Educació

Demanem formalment al Departament d’Educació la creació dels serveis territorials del Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En la mesa sectorial d’Educació celebrada el dijous dia 29 d’octubre, els representants del nostre sector d’Educació Pública van preguntar al Departament d’Educació que quan seria realitat la promesa del govern per a crear els serveis territorial propis del Penedès. Comentar que l’Alt Penedès i el Garraf estan adscrits al servei territorial de Barcelona Comarques que inclou l’Alt Penedès, Garraf, el  Barcelonès nord i la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat. L’Anoia pertany a la Catalunya Central.

La Federació d’empleats de Serveis Públics de la UGT  de l’Anoia, Alt Penedès i  Garraf dona suport a aquesta demanda, perquè actualment el nostre territori administrativament està segregat i comporta que en els casos d’Educació estigui adscrit a tres serveis territorials educatius diferents i distants entre ells, afectant a la mobilitat de les persones i als temps de desplaçament.

En el marc d’una reunió de l’actual president en funcions, Pere Aragonès, a Vilafranca el passat mes de juliol  amb tots els delegats territorials del Govern, va afirmar que la Generalitat preveu desplegar durant el 2021 els primers Serveis Territorials de la Delegació del Penedès. La previsió del Govern és obrir oficines descentralitzades per al Departament d'Educació i el d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, si bé no està definit a quin municipi s'ubicaran.

Des del nostre sindicat entenem que si administrativament s’actua d’una manera més descentralitzada i racionalitzada, això comportarà una millora en la qualitat de vida dels nostres habitants i treballadors públics.

Per citar una exemple quotidià: un treballador públic d’aquest servei territorial de BCN Comarques que visqui a Cubelles pot ser destinat a Badalona i en canvi no al Vendrell o Masquefa per a fer una substitució docent o de personal administratiu i serveis (PAS) pel motiu de pertànyer un als Serveis Territorial de Tarragona, i l’altre a la Catalunya Central.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local