Coronavirus

El Partit Demòcrata del Penedès defensa l’obertura de bars, restaurants i l’oci nocturn: “és segura i necessària”

La crisi de la COVID-19 ha posat en una situació límit al sector de l’hostaleria del Penedès. Un  sector que engloba a milers de persones entre treballadores, autònomes – i les respectives  famílies – i empreses.

Aquesta crisi del sector s’ha vist agreujada per la imposició d’unes mesures inflexibles que  creiem discriminatòries i injustes per part de la Generalitat de Catalunya. 

El Partit Demòcrata defensa acordar i objectiva amb dades científiques prèviament conegudes,  l’activació de mesures de major prevenció, protecció i cura. Per tant insistim en el  plantejament que vam fer pública ara fa quinze dies : quin sentit té limitar els horaris de petits  comerços i tancar el sector de l’hostaleria en municipis i barris o no hi ha afectacions, i en  aquells a on les afectacions que hi ha, són mínimes o hi ha un risc de contagi menor?

La sensació de discrecionalitat, la improvisació, la desproporció i les contradiccions no ajuden a generar les confiances necessàries per encarar la sortida de la crisi. Aquests sectors afectats han estat proactius mostrant un compromís rotund amb les mesures de seguretat, la distància i la higiene en els seus llocs de treball, amb el seu personal i amb els seus clients. Ha quedat demostrat que els contagis del personal i els clients en el sector de l’hostaleria, amb mesures restrictives per evitar-los, han estat anecdòtics – 0,54 % -.

El món local ha demanat codecidir sobre aquestes mesures, que es reconegui l’asimetria del  país perquè la realitat de la Vegueria del Penedès no és la mateixa què l’Àrea Metropolitana  de Barcelona. 

Des del Partit Demòcrata del Penedès, exigim què la Generalitat es posi en contacte amb les  associacions comerciants i gremials de bars, restaurants i d’hosteleria de la Vegueria del Penedès perquè implementin un protocol per poder obrir.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!