Política municipal

Comunicat sobre Componentes Vilanova

Som Vng. Eix

Som Vng. Eix

SOM VNG apostarà sempre per la convivència i el diàleg. La ciutat no es pot permetre un conflicte entre el veïnat d’una zona de Vilanova, amb el suport d’algunes entitats, i les treballadores i treballadors d’una fàbrica i les seves famílies. Considerem que aquest conflicte ha estat incentivat per la irresponsabilitat dels partits que formen part del govern, al no treballar-ho de forma rigorosa i plantejar propostes com el trasllat de la fàbrica, que encara no ha estat explicada als grups d’oposició ni a la ciutadania, i que gestionada de forma poc rigorosa pot comportar el tancament definitiu de la planta a Vilanova. Especialment en moments tan durs com l'actual, considerem inacceptable qualsevol tàctica d'avivar el conflicte per buscar-ne rèdit electoral. Cal apostar per la convivència.
 
SOM VNG defensarà sempre els llocs de treball i el teixit industrial. És per això que no vam votar a favor de la moció presentada en el ple ordinari de desembre, ni donarem suport a cap proposta que es presenti que tingui com a objectiu directe o indirecte el tancament de Componentes Vilanova. Més enllà d’aquest cas, és necessari reflexionar sobre el model industrial que volem per a la ciutat, i com treballem per fer efectiva una transició ecològica amb una teixit productiu fort i llocs de treball de qualitat. No té cap mena de sentit, tampoc des de l'ecologisme, fer declaracions polítiques per salvar el teixit industrial d'altres municipis, com en el cas de Nissan, Bosch i Saint Gobain, i buscar la desaparició del propi i arriscar centenars de llocs de treball en el moment actual és com a mínim, temerari.
 
SOM VNG defensa que Componentes Vilanova, com totes les empreses de la ciutat, ha de complir la normativa mediambiental. És per això que l’any 2016 vam presentar amb altres grups municipals una moció perquè es fes un estudi independent, que va ser l’inici de les medicions. La solució passa per un seguiment constant de les emissions de la planta, la imposició de sancions quan s’infringeixi la normativa, i la rectificació per part de l’empresa. A data d’avui és el camí que estan seguint institucions i empresa, i és el camí que cal fer per garantir el respecte al medi ambient, la convivència i el manteniment dels llocs de treball.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!