CSP

Prevaricació i malversació a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (2)

Es tracta de denunciar pràctiques arbitràries de les persones que estan al front, Alcaldessa i Presidenta d’AISSA, regidora i Vicepresidenta d’AISSA, contradient la llei i incorrent en delictes contra l’Administració Pública tipificats al codi  Penal. Son aquestes pràctiques les que malmeten la imatge de les institucions, no la denuncia en un país suposadament amb llibertat d’expressió. 

Les meves motivacions son molt clares, Sra. Mateo i Sra. Arnau, aconseguir la inhabilitació de vostès i de la resta del Consell que va votar a favor del cessament.  D’acord amb les penes que preveu el codi Penal per aquests greus delictes i que dictarà  un jutge. Primer ho vaig intentar via ERC i el seu Codi Ètic i de Comportament però, com es veu que aquest és paper mullat, passat un any sense resposta tinc tot el dret a  denunciar públicament aquests fets. D’altra banda, totalment contrastables. Qualsevol ciutadà pot anar al Butlletí Oficial de la Província i veure els Estatuts, les convocatòries amb els requeriments i els sous o la web de l’Ajuntament amb els pressupostos.

La Sra. Mateo diu que no m’he adaptat a la nova situació d’Organisme Públic, quan ha estat l’equip de govern qui desconeix els seus Estatuts: el cessament i  nomenament de la gerència son competències a reservades a l’Ajuntament (Art. 17). En canvi, amb els Estatuts del CSP (Art. 11) Funcions Junta de Govern: e) El  nomenament i separació de la Gerència del Consorci. Per la meva part, tant com CSP i AISSA desprès, sempre s’han seguit les instruccions i normatives de l’Ajuntament. Recordar que al Consell Rector només van assistir: 2 regidores d’ERC, 1 de la CUP, 1 de ciutadans i 1 de Som VNG. Com deia, la Sra. Esther Franco va estar en contra del cessament.

Un element que considera negatiu és l’orientació als resultats econòmics, la sra. Mateo desconeix que venien d’una situació de fallida. Hauria de preguntar a l’Alcaldessa, anterior regidora d’Hisenda, sobre les dificultats per pagar la nòmina del CSP, o als proveïdors que encara tenen factures pendents de cobrament del CSP o als treballadors que van sacrificar durant anys una part dels seus minsos sous. Evidentment que els resultats econòmics eren una prioritat, es tractava de mantenir la bona gestió econòmica per no tornar de nou a l’abisme. Però també ho ha estat la qualitat, vam disminuir a 15 dies el temps de resposta de l’Atenció domiciliària, quan altres serveis  dependents de la Sra. Mateo encara triguen mesos en donar resposta. Així ho  demostren les enquestes de satisfacció a usuaris. El tema de persones treballadores no té ni cap ni peus, hem arribat a diferents acords (l’últim tirat enrere per la presidència del Consell Rector), han millorat els salaris i estaven treballant en projectes participatius sobre valors i millora de la qualitat. Pel meu caràcter, mai perdo les formes. No és cap mèrit, és una competència innata, es pot contrastar amb qualsevol persona que s’hagi  relacionat amb mi. He atès a tots els professionals, usuaris o familiars que han demanat  per mi. 

Però la Sra. Mateo no ha explicat els aspectes fonamentals:

En lloc diu que els resultats no fossin bons que es el que es demana a un gerent, per  que el substitut no ha estat un membre de l’equip directiu d’AISSA (varis compleixen els requeriments)? La convocatòria de la plaça es va aprovar al mateix Consell del meu cessament, ara fa un any? Per que no es fa pública fins juliol (teníem gener, febrer..)? i per que encara no està resolta? Convocatòries posteriors ja s’han tancat. Els Estatuts diuen que el nomenament i cessament de gerent l’ha de fer l’Ajuntament, ho sabien? Per que no s’han complert? Per que s’han “adaptat” els requeriments de la gerència a la convocatòria? Per que s’incrementa un 32% el sou de la gerència? sou que  pagarà AISSA. Per què es modifica la proposta de pressupost aprovada al Consell  Rector? Per que l’Ajuntament fa transferències per import de 200.000€? si les grans  inversions les ha de fer l’Ajuntament, donat que ara els equipaments son seus. Aquesta transferència significa tornar a començar amb els dèficits, donat que és per cobrir la diferència entre ingressos i despeses de funcionament. Sra. Alcaldessa d’on traurà l’Ajuntament els 200.000€?

Els arguments del meu escrit estan totalment fonamentats amb els Estatuts d’AISSA, Butlletí Oficial de la Província, web de l’Ajuntament, actes o d’altres documents. M’agradaria que les respostes de la Sra. Olga Arnau, Sra. Mercè Mateo o qualsevol altre membre del Consell tinguessin algun suport documental i no només opinions com en el meu cessament.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!