Eleccions al Parlament

Demòcrates “Lleials a l’1-O” i Junts per Catalunya

Demòcrates de Catalunya. Eix

Demòcrates de Catalunya. Eix

Són dues dones compromeses amb el país que ja han demostrat la seva vàlua posant-se al capdavant d’un projecte que té el propòsit de fer efectiva la constitució de Catalunya com a Estat independent en forma de República. Altres partits volen esborrar de la història el que hem estat capaços de fer el poble català en els darrers anys. Tanmateix, el moviment d’independència ha de recuperar l’estratègia guanyadora del Primer d’Octubre. Aquell clam popular que va néixer de l’esperit col·lectiu de la majoria de catalans no pot quedar en un no res.

Ens reconeixem, i reconeixem Junts per Catalunya, com a eines d’alliberament nacional, i volem ser escrupolosament lleials al mandat del Primer d’Octubre i no diferir-ne l’aplicació sine die. Volem estar a l’altura del moment nacional i de les demandes cíviques d’unitat. En aquest sentit, pretenem ser útils per a l’assoliment d’una República catalana independent. I, per això, hem prioritzat, prioritzem i prioritzarem tot allò que signifiqui sumar voluntats, forces i idees per a fer realitat aquest projecte revolucionari i radicalment democràtic.

Com ha estat sempre, l’acord “LLEIALS A L’1-O” està obert a la col·laboració amb altres formacions polítiques, la implicació de persones a títol individual, col·lectius del país, entitats sobiranistes i associacions reivindicatives del territori. En el cas de la nostra vegueria, ens cal més que mai unir esforços en un moment de crisi greu, per intentar activar tots els mecanismes del pla europeu de regeneració NextGenerationEU que podrien significar un ajut determinant a la situació de deteriorament econòmic del Penedès.

L’estratègia guanyadora de l’1-O es fonamenta en els següents propers passos. El repte del moviment independentista avui no és, doncs, un repte de legitimitat: el dret a implementar la República, el vam guanyar l’1-O. El nostre repte és materialitzar plenament aquell mandat. És fonamental cercar camins de representativitat i legitimitat paral·lela, que siguin incontrovertibles i que, alhora, actuïn fora de l'abast del sistema legal-repressor espanyol i deslligats de l’acció́ diària del Govern i del Parlament encara autonòmics, com ho son el Consell per la República o l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya, el desenvolupament dels quals és clau per a fer efectiu el mandat de l’1-O. Caldrà establir una aliança entre tots els actors del moviment, des d’on s’assignin els rols i les responsabilitats corresponents.

Cal una victòria a les eleccions plebiscitàries programades pel 14-F, al Parlament de Catalunya, per constituir un govern independentista, que, amb el Parlament, treballi amb l’objectiu d’activar la Declaració d’Independència. Una defensa a ultrança de la sobirania, la integritat i la dignitat del Parlament de Catalunya, sense tolerar cap mena d’ingerència en el seu funcionament i la seva activitat.

En concret, ens cal un pla a per assolir les condicions que permetin desplegar l’autoritat institucional republicana sobre el territori, amb la implicació imprescindible del món municipal, agent crucial per a la desconnexió dels pobles i ciutats dels poders de l’Estat espanyol. Així mateix, cal planificar adequadament el marc juridicolegal posterior a la independència. A tot això ens ajudarà la recerca de suports internacionals, amb visió geopolítica, tenint en compte especialment el context internacional actual canviant.

La consecució d’un procés constituent que culminarà amb la redacció de la Constitució de la República de Catalunya, que haurà de ser ratificada per un referèndum, el segon, que servirà per tancar democràticament el cicle d’emancipació iniciat, també democràticament, l’1-O. Volem construir la República radicalment democràtica, basada en l’economia social del coneixement i sostenible amb el medi, que doni respostes a les inquietuds i esperances de Catalunya, els Països Catalans, i la seva societat, que, amb l’aportació de totes i tots, propiciï un país viable, just, obert i fratern, amb un esperit de revolta, d’efervescència del talent i d’innovació.

En aquest moment històric, Demòcrates de Catalunya acordem presentar-nos a les eleccions plebiscitàries programades pel 14 de febrer de 2021 amb Junts per Catalunya, amb l’objectiu de fer efectiu el mandat del Primer d’Octubre per tal que Catalunya esdevingui un Estat independent en forma de República.

Jordi Mas
Demòcrates de Catalunya. Garraf

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!