Impostos

Gràcies Youtubers

Dono les gràcies públicament per la polèmica generada degut a les seves peripècies fiscals, ells han obert un debat entre els nostres adolescents i pre-adolescents que a casa nostra hem tingut la sort de recollir el guant i donar-li la volta, així que esperem servir d’inspiració en aquesta constant tasca que és l’educació.

A casa hi tenim un homenet de 13 anys boig per els youtubers, un dia a l’hora de sopar va preguntar: que passava amb que els youtubers visquessin a Andorra?, si estan aquí al costat!, la cosa te nassos li pregunten a uns autònoms que passa, doncs vam fer un joc: li vàrem demanar un llista amb tots/es el youtubers que li agraden, un cop feta la llista vam seleccionar els que viuen (o fiscalment ho fan creure) a Andorra.

Dona la casualitat que “l’abuela” es sorda degut una infecció quan tenia 3 anys, parlem d’una lluitadora que ha treballat molt i com tantes cotitzat poc, no pas per voluntat pròpia, ella du   audiòfons a ambdues orelles i l’any passat va haver de renovar-los amb una subvenció del 70%.

A partir d’aquí va ser tot molt ràpid:

-Tu estimes a “l’abuela”?
-I tant! (sense pensar-ho)
-I que necessita ella que val molts diners i n’ha pagat molt poc?
...(va costar una mica)
-I per què serveixen?, per sentir-te, oi?
-Si
-Doncs si fos per aquests youtubers “l’abuela” no et sentiria, pensa-hi cada cop que en vegis un vídeo.

Òndia quina cara se li va quedar pobret, ara bé, va quedar claríssim, ocasions com aquesta no es presenten molt sovint.

Vivim en un país on una cadena especialitzada en electrodomèstics anuncia dies “sense IVA”, que en realitat es un descompte del 21 per cent però culturalment ens impacta més el concepte “sense IVA” que no pas el descompte en si.

Si som capaços d’escandalitzar-nos hauríem de ser-ho també donant exemple anant a l’arrel del problema, resulta que els youtubers son en realitat la visualització d’una mala educació fiscal, un cop més es demostra que una bona educació ens resulta vital per poder gestionar el nostre dia a dia com a societat.

Joan López Ferrer
Regidor de l’Ajuntament d’Olèrdola

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!