90 Aniversari de la II República

Per què volem república?

Això és el que ens han volgut inculcar des de la Transició, que aquella part de la nostra història, que tot allò, és passat, i per tant, un capítol més als llibres d’història, un capítol al que gairebé mai s’arriba en les escoles.

Però els temps estan canviant, el 15-M, la crisi econòmica, el Procés, les desigualtats, la actual situació de pandèmia mundial... són factors decisius que estan provocant un canvi a la nostra societat. Fa 9 anys, els membres del grup musical punk Ardor Destómago, van ser multats amb 1.800€ per insultar al rei en la cançó Una historia Real. Aquest fet, va passar pràcticament desapercebut per la opinió pública, mentre que fa quatre dies, la condemna d’en Pablo Hasel va mobilitzar i provocar importants protestes ciutadanes.

La monarquia és un sistema ètica, política i moralment, inacceptable. És la injustícia d’arrel i institucionalitzada. I tant se val com, “l’establishment” imperant, ho intenti justificar: “rei bo”, “rei preparat”, “rei garant”, “rei campechano”..., tant se val, no hi ha justificació raonable, ni raonada.

És vergonyós que el càrrec de Cap de l’Estat sigui propietat d’una família; que, faci el que faci, el rei sigui “inviolable” i gaudeixi d’impunitat; que els membres de la família tinguin la vida regalada, amb bones col·locacions en empreses de l’IBEX... I tot, per una decisió imposada a l’any 1969 pel dictador Franco, i que encara arrosseguem.

No hi ha res, absolutament res, que faci el rei, que no pugui fer millor, i més barat, una Presidenta o President de la República, elegida democràticament.

La monarquia és un sistema caduc, podrit i antidemocràtic, i la força per un canvi en el model d’Estat, la tenim les ciutadanes i ciutadans.

Amb aquesta esperança, celebrem aquest 14 d’abril de 2021, 90 Aniversari de la II República.

Salut i República!!!

M. Jesús Parra Sánchez
Garraf per la República

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!