Política

Medalla Carrasco i Formiguera a Carles Puigdemont i a Jordi Cuixart

Jordi Mas ha estat nomenat President de la Fundació Demòcrates de Catalunya. Eix

Jordi Mas ha estat nomenat President de la Fundació Demòcrates de Catalunya. Eix

Entre altres objectius, FunDem té per objecte difondre el pensament i l’obra política, econòmica, social i cultural d’aquelles persones que l’han basat en la defensa de la llibertat, l’humanisme i personalisme comunitari, la fraternitat, la democràcia, la justícia social, i l’assoliment d’un Estat català independent. Gràcies a la confiança de la família Carrasco i Azemar, FunDem té l’honor de preservar la documentació significativa generada pels hereus històrics d’en Manel Carrasco i Formiguera, i treballar en la preservació i la defensa de la memòria històrica dels qui van ser víctimes de la guerra civil i la repressió franquista, tot promovent la justícia per a aquestes persones mitjançant qualsevol dels mitjans permesos per la llei.

En aquest sentit, el passat divendres 23 de juliol, Jordi Mas va comunicar els guardonats per la Medalla Carrasco i Formiguera dels anys 2020 i 2021. En concret, FunDem, en col·laboració amb la família Carrasco i Demòcrates de Catalunya atorga la Medalla Carrasco i Formiguera 2020 i 2021 al MH Sr. Carles Puigdemont (2020) i al Sr. Jordi Cuixart (2021) pel seu compromís amb l'humanisme, la democràcia i els valors republicans, dignes del llegat exigent de Manuel Carrasco i Formiguera. Jordi Mas destacà a l’acte que “hem volgut distingir dues persones amb projecció pública que han excel·lit a l’hora de portar el seu compromís cívic i polític fins a les darreres conseqüències, amb generositat i sentit del deure, conscients de la gravetat del moment, però sense perdre mai les formes ni el sentit institucional.”

En les properes setmanes es donarà a conèixer els dies dels lliurament de la Medalla Carrasco i Formiguera 2020 i 2021.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!